Skuffet AaB-træner havde regnet med mere

Kent Nielsen er stolt af AaB's Europa League-præstation, men havde håbet at give Club Brugge hårdere modstand.

Det siges, at det ikke er nogen skam at tabe til et bedre hold, men AaB's træner Kent Nielsen har alligevel svært ved at skjule skuffelsen over, at det torsdag aften blev til et klart 0-3-nederlag til Club Brugge.

Efter 1-3 i den første kamp for en uge siden er det dermed slut for nordjyderne i Europa League, og Nielsen ærgrer sig over, at hans mandskab ikke efterlod et bedre sidste indtryk.

– Vi skal lige tage en dyb indånding, for vi er skuffede over, at vi ikke kunne yde Club Brugge bedre modstand i aften, siger Kent Nielsen.

– Der er ingen tvivl om, at det var et klassehold, vi var oppe imod, og det må man tage hatten af for, men vi havde alligevel troen på, at vi kunne gøre mere.

AaB startede ellers fint, og selv om luften gik lidt ud af holdet, da belgierne kom foran efter 11 minutter, fik nordjyderne trods alt skabt tre hele eller halve muligheder i første halvleg.

– Vi fik vel kreeret de chancer, som man kan forvente i sådan en kamp. Forskellen på os og dem er, at de har en højere kvalitet, og de sparker chancerne ind, konstaterer Kent Nielsen.

Tilbage står, at AaB har været Danmarks bedste hold i europæisk sammenhæng i denne sæson.

Resultaterne er næsten udelukkende skabt foran eget publikum i Aalborg, for på fremmed græs har de danske mestre ikke været meget bevendt. Fem nederlag i træk og en målscore på 0-17 lyder det ubehagelige facit.

– Du kan godt sige, at der er et mønster, men hvis man begynder at analysere hver enkelt kamp, så nager det mig egentlig ikke så meget, siger Kent Nielsen.

Han peger på, at den frygtelige målscore frem for alt kom i stand i de tre kampe mod Apoel (0-4), Steaua Bukarest (0-6) og Club Brugge (0-3).

– Mod Steaua blev vi 10 mod 11, og det hele begyndte at skride. De to andre kampe var knald-eller-fald. Når man kommer bagud, begynder man at satse, og så bliver man naturligt nok ikke så kompakte.

– Mod Brugge forsøgte vi at satse i anden halvleg, og da vidste vi, at chancen for, at de ville score igen, nok var større, end chancen for at vi ville lave et mål.

– Jeg ville rigtig gerne have haft nogle point på udebane, men det er også et godt billede af, at vi har været oppe mod stærke modstandere, siger Kent Nielsen.