Skud mod Søagerskolen i Smørum (opdateret)

Søagerskolen i Smørum har i to omgange været udsat for hærværk, hvor der er blevet skudt mod skolen. Det oplyser Nordsjællands Politi i Frederikssund.

Det første tilfælde fandt sted i tidsrummet mellem torsdag og fredag i sidste uge. Her blev der med et luftgevær skudt mod en rude i én af skolens indgangsdøre, som blev gennemhullet.

Tirsdag i denne uge var den så gal igen i tidsrummet fra klokken 19.00 til 22.30. Denne gang blev der skudt mod et vindue.

Skoleleder Johnnie Pedersen er bekendt med de to episoder, som han i samråd med skolens pedel valgte at anmelde til politiet.

"Det ligner et stenslag på indgangsdøren. Normalt ville vi bare ringe efter en glarmester, men da vi kan se en kugle mellem de to glas i selve døren, så har vi valgt at anmelde det til politiet. Hvis politiet har ret i, at der er blevet skudt mod vores skole, så er det en alvorlig sag," siger Johnnie Pedersen, som understreger, at de to episoder ikke er et tema blandt elever og lærere.

"Der er slet ikke blevet snakket om det, og det behøver heller ikke være en elev, som har stået bag det her, men det er alligevel en grov form for hærværk. Vi har ellers gennem længere tid været forskånet for indbrud og hærværk," siger skolelederen.