Skovens Dag fejres med bueskydning og træklatring

Skovens Dag fejres i morgen søndag på skovskolen i Nødebo

I morgen søndag klokken 10 til 15 kan man både klatre op i en trætop-hytte og se nærmere på livet under skovbundens visne blade.

Det sker, når Naturstyrelsen Nordsjælland og Skov & Landskab Skovskolen byder velkommen til Skovens Dag i Nødebo.

I anledning af FN's internationale Skovår forsøger arrangørerne at komme rundt om emnet "Skoven i øjenhøjde" med mange forskellige aktiviteter. Hvad man oplever, når man møder skoven i øjenhøjde, kommer jo an på øjnene, der ser. Til arrangementet kan deltagerne få lov til at se skoven fra fuglenes øjenhøjde i Skovskolens nye trætop-hytte, 13 meter over jorden, ligesom man kan opleve den fra sin egen øjenhøjde, mens man for eksempel skyder med bue, går på skattejagt, sidder højt til hest eller sejler i kano. Se også skoven helt nede hos frøerne.

Noget centralt i Skovåret er beskyttelsen af skove i hele verden og bæredygtig skovdrift. De danske skove er blevet certificeret og dyrkes efter naturnære principper. Det gøres både med maskine og håndsav, i hvert fald på Skovens dag. Men skoven er meget mere end det, og med udgangspunkt fra Skovskolen i Nødebo vil man på Skovens Dag kunne opleve, hvor meget skoven har at byde på.

Der kan købes mad og drikke.

Et mere detaljeret program for dagen findes på www.naturstyrelsen.dk/nordsjaelland.