Skolestier i Lynge

Kristina Andreasen, Højdevej 14, 3540 Lynge, skriver:

Kære Eva Nejstgaard!

Det er utroligt ærgerligt, at du ikke har taget imod de invitationer, der har været, om at du kan komme ud og se området med egne øjne. For så havde du vidst, at de oplysninger du har fået ikke helt svarer til virkeligheden.

Oplysningen om at biler fra Lynge Søpark ikke kommer til at krydse skolestien er ikke korrekt. Når børn fra Gladgårdsvænget, P.D Jensensvej og Uggeløse er kommet forbi Lynge Søpark, cykler de op til Kærhøjgårdsvej, hvor langt de fleste tager hen til rundkørslen og den nye sti langs Knud Rasmussen Vej til Skole.

Inden de når rundkørslen, skal de krydse udkørslen fra Stenagervej hvor der i dag er et trafiksikkerhedsfarligt kryds med 2 hold hajtænder. Det er også her, at du / I ved at lade udkørselen fra Lynge Søpark være ad Højdevej får bilerne til at krydse skolestien. – Så at bilister fra Lynge Søpark ikke krydser skolestien er ikke korrekt.

Din oplysning, om at kommunen følger amtets anbefaling om ikke at lade mere trafik køre ad Lynge Bytorv (der ikke noget der hedder Centervej i Lynge), er heller ikke korrekt, da jeg i lokalplanen kan læse, at man har planer om at lade opføre 42 ekstra p-pladser til Lynge Bytorv. En meget lille udregning viser, at der i løbet af 1 time en lørdag, hvor bilister holder parkeret ½ time på de 42 nye pladser, kommer 4 x 42 = 168 bilister ekstra i krydset Lynge Bytorv / Hillerødvej. Så alt i alt virker det altså stadigvæk som om, at når byrådet har valgt løsning A – selv om der kommer mere trafiksikre forslag på bordet, så bliver det løsning A.

(Da man jo har lovet løsning A) Du skulle måske komme forbi og se hvor meget af vores såkaldte grønne kile der er til bage, nu hvor byggeriet er færdigt.