Skoleelever til snigpremiere på kinesisk show

Elever fra Marienlystskolen fik sig en wau-oplevelse ved mødet med 36 artister fra Kina

180 skoleelever fra Frederikssund, Ballerup og Egedal Kommuner fik fredag mulighed for at overvære en 'snigpremiere' på en magisk danse- og teaterforestilling udført af den kinesiske artistgruppe 'The Hubei Art Troupe', der i flere år har turneret verden rundt med deres show. De var bl.a i Danmark for at fejre det kinesiske nytår. Her gav de 36 artister skolebørnene en enestående danse- og teateroplevelse i et væld af lys, farver og musik.

Fra Frederikssund deltog 9.x fra Trekløverskolen afd. Marienlyst. De har i forvejen kontakt med en klasse i Wuxi og har derfor haft en særlig interesse i Kina.

"Det var en super god oplevelse, og rigtig flot," fortæller Anni R. Damkjær, pæd. leder på Trekløverskolen afd. Marienlyst.

"Vores elever får først og fremmet et udsyn ved at møde disse unge fra Kina. Nogle af os lærere fra uddannelsesstederne i Fr.sund Kommune har selv været nede at besøge Wuxi.

Men selvom eleverne ikke har været med, så har de alligevel fået et godt indblik i Kina, bl.a i hvordan de unge bliver uddannet. For når de gør noget, så gør de det til fingerspidserne. De er meget dedikerede, når de gør noget. Måske ligger det langt fra vores mentalitet. Omvendt kan man sige, at vores elever har en langt bredere kompetencevifte end de kinesiske unge," fortæller Anni R. Damkjær.

Frederikssund, Egedal og Ballerup kommuner arrangerede showet – for at fejre en snart 10 år lang samarbejdsaftale med den kinesiske storby Wuxi. Om aftenen overværede 800 borgere fra de tre kommuner danse- og teaterforestillingen 'Kinesisk Nytår' med 'The Hubei Art Troupe'.