“Skøjtehal er et symbol på inddragelse”

Nadja Hageskov roste entreprenør og håndværkere for sikker styring af byggeriet til 47 millioner kroner

Et af nyere tids mest debatterede projekter i Hørsholm, den ny isskøjtehal ved siden af den nuværende, kom mandag et skridt nærmere sin fuldendelse. Der blev nemlig holdt rejsegilde over den 47 millioner kroner dyre træningshal, der i de senere år har skilt vandene i den offentlige debat.

Det kunne dog ikke tage glæden fra Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, da hun mandag eftermiddag takkede alle, der havde bidraget til hallens tilblivelse.

"I dag er der seks dage til juleaften, og for mange – store og små – er december præget af forventningens glæde. Sådan har jeg det også i dag i forbindelse med dette rejsegilde. For nu sker det," sagde Hageskov med ryggen til rejsegildens krans og byggeriet, der er sænket et godt stykke ned i jorden, og med front og talepapir til politikere, håndværkere og andre gæster. Hun fremhævede håndværkerne for at alt er forløbet som planlagt.

"I skal vide, at det betyder rigtig meget for os politikere."

"Denne træningsskøjtehal er ikke kun en skøjtehal, men også et symbol på samskabelse og inddragelse. Hørsholm er nemlig karakteriseret ved et rigt og velfungerende idrætsliv, hvor fire ud af seks har et medlemskab i en forening. Derfor er det absolut nødvendigt, at brugerne har en aktie i sådan et byggeri," sagde udvalgsformanden med henvisning til, at at der forud for byggeriet er gået studierejser og dialog med foreningerne om behov og ønsker.

Den ny isskøjtehal er en træningshal og bliver på 2730 kvadratmeter og kommer til at hænge sammen med den nuværende skøjtehal. Den skal stå klar til brug om et halvt års tid.

I den ofte kritiske debat om hallen har en af modstandernes hovedargument, at udgiften på 47 millioner kroner ikke står mål med det antal borgere, der vil få glæde af den.