Skat snuppede langt mere narko sidste år

Der blev i 2013 beslaglagt flere ton hash og andet narkotika. Store fund gjorde forskellen.

Danske toldere fangede sidste år smuglere med over otte ton narko. Alene for hash og syntetisk narkotika fandt man mere end dobbelt så meget som året før, viser Skats narkotikastatistik ifølge metroxpress.

I 2013 fandt toldere 533 kilo hash mod 229 kilo i 2012 og 70 kilo syntetisk narko som ecstasy og amfetamin mod 28 kilo i 2012.

– Det har da været et godt år for toldere. Men det skal da siges, at meget af stigningen skyldes tre store beslaglæggelser på henholdsvis 280, 150 og 52 kilo hash fra biler ved landegrænsen, siger Preben Buchholtz, der er underdirektør i Skat, Told og Afgifter.

Et af de store fund skete i juni, hvor en narkohund fra Skat fandt 280 kilo hash gemt i en firhjulstrækker på tyske nummerplader med en hemmelig dobbeltbund ved Rødby Færgehavn.

På grund af de få store fund kan det derfor svinge en del, hvor meget narko toldere finder de enkelte år.

I første halvdel af 2012 fandt man mindre hård narko, end man har gjort tidligere. Det fik formanden for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørn Rise, til at sige sådan her:

– I Danmark er det lettere at få fat i kokain og heroin end at bestille end pizza. Narkokontrollen er blevet værre.

Lederen af Københavns Politis narkoafdeling Steffen Th. Steffensen deltog dengang i kritikken af toldvæsnets narkokontrol.

– Men jeg må sige, at det er blevet væsentligt bedre siden. Vi er begyndt at få mange store sager fra toldere igen, siger han til metroxpress.