Skadede spillere kostede sejr

HK 73's damer blev knockoutet og måtte indkassere et nederlag til Gladsaxe HG

Foto: Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. HK 73's damer i Kvalifikationsrækken led et lidt overraskende nederlag på hjemmebane, hvor Gladsaxe HG var på besøg, men det var der en ganske god forklaring på. Inden kampen havde holdets stærke keeper Maria Holm nemlig meldt fra på grund af en skade, i stedet blev markspilleren Sara Lærke Pedersen sendt i målet, hun havde for nogle år tilbage ganske vist prøvet tjansen, men Maria Holms niveau kan ingen matche.

Bedre blev det ikke for HK 73, da Katja Vith allerede efter et minut blev sendt i gulvet efter en tackling, og så var den kamp slut for hende vedkommende. Alligevel fik HK 73 en fin start, hvor de kom foran 4-1 efter seks minutter, men så fik holdets playmaker Suzan Buus en gulvtur, hvor hun slog ryggen, så hun måtte trække luft på bænken de næste ti minutter. Det udnyttede gæsterne til at få udlignet til 4-4. I resten af halvlegen fulgtes holdene tæt, så de kunne gå til pause med 13-13 på måltavlen.

HK 73 kom fornuftigt fra start i 2.halvleg med en føring på 15-13, men så fik yderligere to af deres spillere en tur i brædderne af Gladsaxe HG-forsvaret, først Christine Thoning og derefter Carina Stubbe, hvilket selvsagt sætter sine spor hos spillerne. For HK 73 fik det afgørende betydning med en længere scoringspause, hvor Gladsaxe HG i stedet scorede seks mål på stribe til 15-19. En føring som hjemmeholdet ikke siden fik hentet, gæsterne kom for nemt til flere af deres mål, så det endte med et nederlag på 22-28, og HK 73 må håbe på, at Maria Holm snart er tilbage mellem stængerne.

"Ja men næsten halvdelen af spillerne var jo skadede, og når først en spiller har været nede og ligge, så bliver de selvfølgelig lidt skræmte. Havde vi været med normal besætning, så havde vi helt sikkert vundet den kamp", sagde HK 73's træner Finn Thordal-Nielsen efter kampen. HK 73 spiller igen på søndag kl.16.00 på udebane mod Freja HK.

Kvalifikationsrækken. Damer: HK 73 Fr.sund – Gladsaxe HG 22-28 (13-13). HK 73: Suzan Buus 9, Christine Thoning 8, Sara Blicher 2, Carina Stubbe 1, Nathalie Thomsen 1, Line Jørgensen 1. Udvisninger: HK 73 3, Gladsaxe HG 3. Tilskuere 75.