Sivevej & sivetog

Processen omkring en sivevej i Jyderup, som fra ide til handlig pt. er i sit tiende år, understreger vigtigheden at vi bør komme i gang med andre vigtige lokalplaner for Holbæk Kommune.

Foto: Kim Tolstrup

Kim Schiesewitz Tolstrup

Jeg tænker specielt på den nye skov-motorvej og ideen om et dobbelt jernbanespor med el, hele vejen til Kalundborg. Når Christiansborg har fokus på infrastrukturen i Vestsjælland skal vi være klar med vores egne lokalplaner, så vi ikke bliver en stopklods for en anlægslov.

Holbæk Kommune har 13 stationer. Det er helt unikt. Jeg ser gerne at ruten Holbæk Kalundborg får dobbeltspor og el-tog på hele strækningen.

Et dobbeltspor med el, vil give et kvalitetsløft til hele området, så vi kan få sparket udviklingen i gang omkring jernbanenettet. En sådan beslutning vil medføre at vi skal lægge vejføringen i Jyderup markant om, da der er behov for over- eller underføring.

Pendler – forestil dig følgende: Det skal være sjovt og nemt at parkere din fremtidige elbil i et tørt og varmt parkeringshus. Herefter går du til perronen i tørvejr, får dagens avis og en kop kaffe. Toget ankommer næsten lydløst og du stiger ombord. Straks kører toget. Under turen kan du se tv eller surfe på nettet med højhastighedsforbindelse eller blot slappe af. Efter 45 minutter kan du stige af på Hovedbanegården, klar til dagens udfordringer.

Fordele ved dobbeltspor:

Kalundborg – København på under en time.

Holbæk København på under tre kvarter.

Sløjfning af farlige overskæringer.

Større fleksibilitet i forhold til togafgange.

Lange processer er ikke noget nyt fænomen. Se f.eks. videoen fra indvielsen af Egå-marina i 1978 med officielle taler, bl.a. af borgmester Orla Hyllested fra 1978 på Youtube. Her var der også et projekt som gennemgik en kommunalreform.

Kim Tolstrup

Byrådskandidat for Venstre i Holbæk Kommune.

Sølystvej 5A, Jyderup