SISU var snublende nær guldmedaljer

En fremragende pokalfinale mellem SISUs U19-herrer og Holbæk-Stenhus’ ditto. Kampen endte 84-83 i holbækkernes favør

Flotte detaljer og spændende basket i guldfinale

Jacob Ulrich i fuldt firspring. Foto: Anders Bystrup

En fyldt UCC hal i Skovlunde dannede søndag eftermiddag rammen om Final 4-finalen i basketball for U19-herer. Her skulle guld og sølv fordeles. SISU havde dagen forinden cruiset sig vej via en kæmpesejr i semifinalen, hvor Randers blev gennembanket hele 115-54.

Det var derfor et SISU-mandskab proppet med selvtillid og klar til kamp fra start. Men finalekampen var præget af to stærke hold, som på hver sin måde satte aftryk på kampen.

Indledningen på opgøret var lige med 6-6 efter tre minutter, men så stak SISU ellers af og kom foran 17-13 efter fejende flot basket.

Jacob Ulrich i fuldt firspring. Foto: Anders Bystrup

Holbæk-Stenhus’ hold har stor rutine. Flere spillere kom fra deres normale seniortrup, som optræder i Basketligaen, nogle af profilerne var bogstaveligt talt ikke til at komme uden om.

Og holbækkerne kom da også tilbage i kampen og sluttede perioden med at bringe sig foran med to. Stillingen lød på 21-23 efter 10 minutters hæsblæsende basket.

Anden periode var SISUs bedste, og i særdeleshed Gustav Blauenfeldt var god. På under et minut lavede han 8 point, alle fremragende scoringer, men den sidste 3’er var vild, for han stod nærmere midterlinjen end uden for skud-ringen, da bolden strøg gennem nettet til vild jubel i den store SISU-lejr.

Den flotte, flotte periode gjorde, at SISU bragte sig foran med ti ved pausestillingen 46-36.

Vildt comeback

At Holbæk-Stenhus ikke er en modstander, der kan tillades bare få centimeter, sås på en vanvittig start af tredje periode, hvor holbækkerne boltrede sig og nærmest væltede sig i 3-pointscoringer. Allerede halvvejs i perioden fik de kontakt og endda vendt opgøret på hovedet efter en ubeskrivelig periode, som de vandt hele 25-11, og derfor stod det 57-61 inden de sidste 10 minutter.

Spørgsmålet var nu, om SISU havde mere i tanken.

Det virkede desværre ikke sådan, selv om begge hold nu var mærket af det vanvittige tempo. Konstant virkede det dog som om, at Holbæk-Stenhus var med flest kræfter i behold.

Gabriel Vogel bliver presset i afslutningsøjeblikket. Foto: Anders Bystrup

Dog hang SISU på, og midtvejs var det fortsat åbent: 67-70. Særligt en utrætteligt kæmpende Frederik Drejer gik forrest, og han lykkedes med meget, men ikke alt.

Holbæk-Stenhus trak desværre yderligere fra til sidst i opgøret, og med under et minut tilbage var skriften at læse på væggen: 75-80.

Det endte med mindst mulig marginal, nemlig 83-84, men den sidste 3'er, sat fornemt i kurven af Ludvig Kyhn, var en buzzerbeater, altså en scoring i sidste sekund. Derfor var det samtidig dødsstødet for SISU, der ikke havde tid til flere angreb.

Ludvig Kyhn scorede kampens tre sidste point i sidste sekund. Det rakte dog kun til at gøre nederlaget mindst muligt. Foto: Anders Bystrup

SISU endte snublende nær guldet, men når skuffelsen har lagt sig, vil sølvmedaljerne sikkert være et godt minde. Spillet var i lange perioder til guld, men en katastrofal tredje periode blev reelt kampafgørende.

Under alle omstændigheder tegner fremtiden i den grad gylden for herresiden i SISU, og ambitionerne om igen at kunne se basket på allerøverste hylde på seniorsiden ser mere og mere realistiske ud.