SF ud af budgettet: Skattepenge bør bruges til velfærd

Foto:
Tina Boel og SF vil også være med til at bestemme, hvordan de ekstra penge skal bruges, når de nu har været med til at stemme for en skattestigning.
Tina Boel og SF vil også være med til at bestemme, hvordan de ekstra penge skal bruges, når de nu har været med til at stemme for en skattestigning.

Lørdag til aften røg SF også ud af forhandlingerne på Roskilde rådhus om kommunens budget for 2020.

– Vi kan ikke acceptere den retning, som der nu lægges op til, siger partiets medlem af byrådet Tina Boel.

– Når vi nu er med til at sørge for ekstra indtægter til kommunnen ved at sætte grundskyld og dækningsafgift op, så skal nogle af disse ekstra penge selvfølgelig også bruges på velfærd. Især indenfor børneområdet, hvor der efter vores opfattelse bliver skåret alt for håndt ned bl.a. i daginstitutioner og for klubberne.

Tina Boel mener, at borgmester Tomas Breddam laver farligt hastværk med budgetforhandlingerne.

– Først senere mandag ved vi jo endeligt, om vi kan få den besluttede skattestigning igennem på en måde, så det giver kommunen et bedre økonomisk råderum.

– Derfor kan vi jo ikke sidde lørdag og søndag, mens vi skærer ned på det ene og andet. Når vi har været med til at skaffe ekstra penge til budgettet, skal vi da også være med til at bestemme, hvordan de skal bruges, siger Tina Boel.

– Jeg er skuffet over, at Socialdemokratiet ikke vil være med til at føre en politik med en bedre social profil, især indenfor børneområdet. Den linje, der nu lægges op til, kan vi ikke lægge stemmer til, forklarer Tina Boel.

– Men hvis Tomas Breddam og hans partifæller kommer på bedre tanker, er vi da klar til at genoptage forhandlingerne. Det kan godt vente til efter mandag, når vi kender kommunens økonomiske situation rigtigt – fremfor at famle sig frem i mørke, som det nu ser ud til.

tk