SF fremlægger budgetforslag

SF har kaldt forligspartiernens budget for makværk. Mandag var de klar med deres eget bud på et budget, der både indeholder skattestigninger og alternative spareforslag

Foto: Signe Steffensen

SF's budgetforslag blev mandag offentliggjort af partiets to medlemmer af økonomiudvalget; Hans Henrik Madsen og Morten Normann Jørgensen. Sammen udtaler de to SF-politikere i en fælles pressemeddelelse, at; "SF's forslag er bygget op i tre dele; besparelser, nye politiske forslag og en skattestigning, der svarer til 80 kroner mere i skat om måneden for en gennemsnitsskatteborger. Således har vi kunne undgå de værste af serviceforringelserne."

SF's budgetforslag adskiller sig på flere måder markant fra budgetforliget. Først og fremmest foreslår SF at kommuneskatten hæves med 0,1 %, og at grundskyldepromillen hæves med én promille. Således opnås en indtægt på ca. 6 mio. kr. i 2011 og stigende til 29 mio. kr. i 2015. Dette er ikke i sig selv nok til at undgå at spare, men det er efter SF's overbevisning tilstrækkeligt til at undgå de helt uspiselige forringelser: "Man kan jo selv gå ind på kommunens hjemmeside og bladre vores forslag igennem. Her fremgår det tydeligt, at vores forslag indeholder langt færre spareforslag end forligspartiernes forslag," udtaler Hans Henrik Madsen.

Som et helt særskilt afsnit i SF's budgetforslag kan man læse om skattestigningens konsekvenser for de forskellige borgergrupper i kommunen. Og det er der en helt særlig årsag til, siger Morten Normann Jørgensen: "I SF er vi ved at være lidt trætte af de borgerliges evige skræmmekampganer om, at en lille skattestigning vil tvinge familier fra hus og hjem. Hvis vores forslag holdes overfor regeringens seneste skattelettelser, ja så er vores skattestigning jo peanuts. Skattelettelserne er over ti gange så store som den skattestigning vi foreslår". I SF's beregninger er alle regeringens straffeforanstaltninger indregnet og kommunens samlede udgifter ligger stadig under den fastsatte serviceramme.

Hele SF's budgetforslag kan findes på kommunens hjemmeside