SF er allerede i arbejdstøjet

Kære Lisbeth Winther. Jeg er glad for, at vi er enige om, at én ambulance ikke er nok til at dække hele Gentofte Kommune, og at Regionsrådets dimensionering af ambulancekørslen er for lille.

Til din orientering vil spørgsmålet blive taget op igen af SF i Regionsrådets forretningsudvalg, og så må vi håbe på alles vegne, at beslutningen bliver ændret. Det kræver dog mere end SF's 3 stemmer (ud af 41). Det kræver fx også, at de øvrige partier herunder de konservative er parate til at kæmpe for det igen.

Til din orientering kan jeg oplyse, at SF og Enhedslisten stemte imod den model, hvor Falck fik store dele af regionens ambulancekørsel, mens Samaritten fik ét område og Frederiksberg Brand bibeholdte deres område.

Serdal Benli fra SF i Regionsrådet skrev følgende på sin blog: http://benli.urbanblog.dk/2009/01/14/lads-dog-fa-et-offentligt-redningskorps/ lige efter beslutningen følgende: "Hverken ideologisk og principielt kunne vi gå ind for sagen. Derfor stemte vi imod den i Regionsrådet da det endeligt blev besluttet i december 2008. Vi vil have ambulancekørslen hjem og gøre den offentlig. Selvfølgelig der hvor det giver mening, og hvor kvaliteten og sikkerheden forsat kan sikres og ikke mindst der hvor det er billigst at drive ambulancekørslen offentligt".

SF foreslog i Region Hovedstaden, at det offentlige skulle gå offensivt ind på dette område og etablere et offentligt ejet redningskorps, som er i stand til at løfte opgaven over alt i landet og skabe sikkerhed for alle borgere, fordi det er uacceptabelt, at Falck reelt har monopol på ambulancekørsel i Danmark.

Så Lisbeth Winther, du er åbenbart ikke blevet informeret ordentligt om, hvad SF mente om denne sag i Regionsrådet, men nu ved du det.

Havde de konservative ikke solgt Gentofte ambulancekørsel til Falck, hvad oppositionen samlet stemte imod, så havde vi haft et velfungerende offentligt redningskorps, som kunne have budt ind på opgaverne i regionen. Vi var blevet prækvalificeret til det i 1. runde, men de konservative bremsede det i 2. runde uvist af hvilke årsager. Det skylder de konservative stadig borgerne en forklaring på.

Brigitta V. Rick

Medlem af Kommunalbestyrelsen (SF)