Sender store olieinvesteringer i Nordsøen

Der skal presses mere olie ud af Nordsøen, og derfor investerer Mærsk årligt to milliarder kroner i de aldrende oliebrønde.

De sidste 10 år er der investeret mere end 40 milliarder kroner i den danske del af Nordsøen gennem DUC, Dansk Undergrunds Consortium, der står bag den danske olieudvinding. Det skriver dagbladet Børsen.

Trods stærkt faldende produktion fra de gamle oliebrønde hælder konsortiet stadig mange milliarder i investeringer i nye felter og ny teknologi. Over de sidste 10 år har Mærsk Olie og Gas brugt over 12 milliarder kroner på den danske del af Nordsøen.

Alene i de seneste fire år har de tre store olieselskaber bag konsortiet, Shell, Chevron og Mærsk Olie og Gas, lagt lidt under 20 milliarder kroner i investeringer i Nordsøen. Det viser tal fra konsortiets operatør, Mærsk Olie og Gas.

– Der er stadig store værdier i Nordsøen, men de kommer ikke af sig selv. Vi har gennem alle de år, Maersk Oil har arbejdet i Nordsøen, investeret i nye teknologier, og det vil vi fortsætte med, siger vicedirektør Franz Willum Sørensen, som har ansvaret for at levetidsforlænge boringerne.

Fremtiden byder blandt andet på forsøg med at pumpe CO2 ned i oliebrøndene.

Det ventes at give en betydelig større olieindvinding fra de gamle brønde.