Selskab bag Søager-boliger: Vil gerne tænke idræt ind i planerne

Der kom mange gode ideer frem, som vi kan tage med videre, siger Generous Development efter "Åben skole"-arrangement på den nu lukkede Søagerskolen

Søagerskolen i Smørum er lukket, men hallen står der endnu. Den benyttes af idrætsforeninger i området, men på et tidspunkt er også det slut. Så begynder arbejdet med et nyt boligområde på grunden, og hvad gør foreningerne så?

Det spørgsmål var blot et af mange, der dukkede op, da der søndag formiddag blev holdt "Åben skole" på den nu lukkede Søagerskolen.

Det var ejendomsudviklingsselskabet Generous Development, der indbød. Firmaet havde sat plancher op om Søagerhusene, som de har kaldt projektet, og det med "åben" skulle tages helt bogstaveligt. For meningen var, at borgerne skulle komme med deres inputs.

Der kom mange, og et af dem handlede altså om idræts-faciliteterne. Det blev positivt modtaget af arrangørerne:

"Vi er glade for, at sådan noget dukker op ved et arrangement som det her. For det er netop et eksempel på noget af det fra lokalområdet, som vi ikke har kendskab til i forvejen", siger Anette Krarup, stifter af Generous Development.

"Vi vil gerne gå i dialog med foreningerne, også gymnastik- og idrætsforeningerne. Hvilken form for bevægelse og idræt vil man gerne kunne udøve i området?"

Anette Krarup understreger, at hun ikke kan give nogle konkrete løfter om præcis hvad og hvordan. En stor hal med udstyr til gymnastik og lignende skal man ikke lige regne med, men man vil nu gå i tænkeboks om hvad der så kunne placeres i området.

Processen omkring den præcise udformning af området er stadig en længere omgang, og der er lang vej endnu før man når til et første spadestik.

"Men vi er glade for alle de inputs vi har fået i dag", siger Anette Krarup.

Ældre og familier

Boligplanerne er i det hele taget ikke konkret fastlagt endnu. Fra Årstidernes Arkitekter forklarede Amalie Rørbæk, at man går efter boliger til både familier og ældre.

Om det bliver for både ejere og lejere, har man ikke lagt sig fast på endnu.