Schlecks nattesjov ærgrer ekstra i DCU

DCU-direktør Jesper Worre mener, at Stuart O'Grady og Andy Schlecks useriøse nattetur understreger, at Bjarne Riis burde have satset på de danske ryttere.

ARKIVFOTO. Andy Schleck og Stuart O'¦Grady.  (Foto: CHARLES PLATIAU/Scanpix 2010)
ARKIVFOTO. Andy Schleck og Stuart O'¦Grady. (Foto: CHARLES PLATIAU/Scanpix 2010)

Hele sagen med Stuart O'Grady og Andy Schlecks nattetur under Vuelta a España og Bjarne Riis' hjemsendelse af de to Team Saxo Bank-ryttere vækker ekstra ærgrelse i Danmarks Cykle Union (DCU).

Direktør Jesper Worre har tidligere kritiseret Bjarne Riis for at fravælge danske ryttere – især Matti Breschel – til Vueltaen. Og Worre mener, at O'Grady og Andy Schlecks useriøse opførsel blot understreger Riis' forkerte dispositioner.

– Det er da et kæmpe irritationsmoment, når nu der var danske ryttere, som gerne ville køre løbet og også tage det seriøst. De ville få noget ud af det på lang sigt, og de ville også kunne forberede sig optimalt til VM, siger Jesper Worre.

Han mener, at det er andet år i træk, at danske ryttere trækker nitten i forhold til Vueltaen. Også sidste år oplevede han ryttere fra Team Saxo Bank, som tog let på opgaven i Vuelta a España.

– O'Grady var også meget anonym sidste år, og det var Kurt Asle Arvesen også. Når der er så få danske ryttere, så burde vi stå sammen for at lave en verdensmester, siger Jesper Worre.

Matti Breschel understregede med sin etapesejr i Madrid i 2008, at han har gode muligheder i det spanske løb. Og det havde samtidig passet godt ind i danskerens forberedelser til VM i Melbourne, hvor han er blandt outsiderne.

– Matti regnede jo med at køre Vueltaen. Men da han meldte ud, at han skifter til Rabobank, har det ikke været på tale, at han skulle køre, siger Jesper Worre.

– Hvad der lige er foregået internt på holdet, ved jeg ikke. Men det virker til, at Bjarne er blevet sur. Og det passer bare ualmindeligt dårligt i forhold til Mattis VM-chancer, siger Worre.