Saugstrup ser frem til guldhyldest med to års forsinkelse

I modsætning til for to år siden venter der verdensmestrene en stor fejring efter hjemkomsten til Danmark.

Magnus Saugstrup kunne slippe jublen løs efter finalesejren over Frankrig.

Magnus Saugstrup kunne slippe jublen løs efter finalesejren over Frankrig.

Da Magnus Saugstrup for to år siden var med til at vinde VM-guld for første gang, spolerede coronavirus muligheden for den store guldhyldest i Danmark.

Men det bliver der rettet op på mandag eftermiddag, når håndboldlandsholdet igen lander i København med en VM-pokal i bagagen efter finalesejren på 34-29 over Frankrig.

Planen er, at spillerne skal fejres i lufthavnen og siden på Rådhuspladsen i København.

– Det glæder jeg mig helt vildt til. Dem, der har prøvet det, har fortalt, hvor fedt det er, og hvor mange mennesker, der møder op, siger Magnus Saugstrup.

Den stærke stregspiller bekræftede ved VM, at han er en af holdets vigtigste spillere med masser af spilleminutter i både forsvar og angreb.

– Vi har virkelig gjort det godt endnu engang. Jeg er glad for det udtryk, vi kom med især i de tosidste kampe. Vi stod sammen, kæmpede for hinanden og holdt vores aftaler. Vi stiller krav til hinanden på den gode måde, siger han.

Lige som mange andre er han imponeret over den præstation, Rasmus Lauge leverede i finalen.

Efter at have fået sit VM delvist spoleret af en skade brændte playmakeren banen af, da der var allermest brug for ham, og Simon Pytlick og Mathias Gidsel var ved at løbe tør for kræfter.

Men Saugstrup er ikke specielt chokeret over Lauges tårnhøje niveau.

– Så god er han jo. Det er det, han render og laver på ugentlig basis i Veszprem. Det er ingen overraskelse for os. Vi ser jo også til træning, hvor dygtig han er.

– At de to unge gutter blev lidt trætte, kan jeg godt forstå. Lauge viste, hvor vigtig han stadig er for dette hold. Jeg kan ikke rose ham nok for den præstation. Han gjorde præcis, som det passede ham, siger Magnus Saugstrup.

/ritzau/