Sagen mod Juventus og 12 ledere er udskudt til maj

På første høringsdag valgte dommeren at udskyde sagen mod Juventus og et dusin af klubbens topfolk til maj.

På første høringsdag valgte dommeren at udskyde sagen mod Juventus og et dusin af klubbens topfolk til maj.

Foto: Isabella Bonotto/Ritzau Scanpix

Mandag tog retten i Milano hul på den første høringsdag i sagen, hvor Juventus og 12 af klubbens tidligere og nuværende topfolk er anklaget for økonomisk svindel.

Men det blev en kort høring i første omgang. Dommeren valgte således at udskyde høringen til 10. maj.

Høringen skal afgøre, om der skal rejses tiltale mod klubben og de 12 personer, der menes at have været involveret i den økonomiske svindel, der skulle være foregået i tre sæsoner op til 2021.

Tidligere præsident for Juventus Andrea Agnelli og tidligere vicepræsident Pavel Nedved er blandt de anklagede.

Anklagerne går blandt andet på, at de tidligere klubchefer skulle have fiflet med transferbeløb samt bevidst at have undladt at oplyse, at spillere gav afkald på dele af lønnen under coronapandemien. Begge dele med det formål at pynte på regnskaberne, så man levede op til blandt andet Financial Fair Play-regler.

Af samme årsag har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) også indledt en undersøgelse af klubben.

Den alternative regnskabsføring har allerede kostet Juventus sportsligt. I januar besluttede Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) at fratrække klubben fra Torino 15 point i Serie A-tabellen.

Den dom har Juventus appelleret. 19. april vil domstolen under Italiens Olympiske Komité, landets højeste sportsdomstol, tage stilling til appellen.

Trods de manglende point er Juventus kun syv point fra Serie A's fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League. Der resterer 11 spillerunder af sæsonen.

Fredag oplyste Juventus, at man fra juli til december sidste år havde et underskud på 220 millioner kroner.

/ritzau/AFP