Sæsonens sidste havtur

Foto: Bo Hilsted

Jørgen Schønnemann fra Sletten Fritidsfiskerlaug har denne beretning fra Laugets nytårstur på Sundet:

"Med det gode skib Havstrygeren sejler vi kl. 7.00 ud på Øresund, direkte mod Kobberværket syd for Helsingborg.  Det er stadigt mørkt, så rigning af grejet må vente – i særdeleshed fordi kaffen og ostemadderne lokker nede i kahytten. Oppe på dæk får man den dejlige oplevelse at se, hvordan det langsomt lysner over Sverige  – himlen bliver rød, og solen står op."

"Skibet er pakket med fiskere. Vi er 18 fiskere fra Sletten og derudover et selskab på 14-15 ivrige sildefiskere fra Tyskland, og vi har kun svag vind og skibet duver roligt. Pirkene går lodret 20-30 meter ned mod bunden og vi har kun få tilfælde med sammensnoede liner."

"Vejret er med 8-10 graders frost i den mørke morgen. Mange næser drypper og topøjet på vore stænger fyldes med is. Heldigvis stiger temperaturen i løbet af formiddagen, – dog kun med 5-6 grader, så stadigvæk frost! KOLDT, men heldigvis  med megen sol. På returen stopper vi midt i Sundet, og ned i havets mørke drøner pirke i alle størrelser og farver. Tyskerne har sildeforfang på og det giver en masse sild i god størrelse. Vi fra Sletten koncentrerer os om torsken, og det blev da også til 30-35 stk. småtorsk."

"I de seneste år er torsken desværre blevet stadig mindre. Skruer vi tiden 8 – 10 år tilbage, havde vort hold fra Sletten den dag fanget torsk på 8 – 12 kg og større. Ved indvejningen på kajen findes vinderfisken, fanget af Ruben Andersen, en torsk på 2,0 kg. Hanne Jørgensen fik andenpladsen med torsk på 1,9 kg og Anker Henriksen  blev nr. 3 med torsk på 1,8 kg. "Close Race"!

"Atter en god dag på sundet," slutter Jørgen Schønnemann.