Sådan vælger du den rigtige MBA

Når du er leder af en virksomhed, har du automatisk et stort ansvar. Det er lige meget, om du er den øverste leder eller en mellemleder. Du har ansvaret for, at nogle bestemte ting fungerer, som de skal. Men det er ikke alle, der duer til at være leder. Du har nemlig også en stor portion ansvar for de ansatte, der er under dig.

Bliv en bedre leder med en MBA

Ligesom i alle andre former for stillinger, er der også plads til som leder at udvikle sig hele tiden. Det er nødvendigt, hvis du vil blive ved med at være en god leder. Men hvordan bliver du en bedre leder? Hvordan kan du komme til at udvikle dig? En MBA er en lederuddannelse, som er med til at udvikle dit lederskab. Der findes flere forskellige MBA-uddannelser, så du skal finde den, som passer til dig.

Der findes overordnet set to slags, nemlig en MBA og en EMBA. En MBA er et passende valg, hvis du har noget ledelseserfaring, men du ikke er i toppen af en virksomhed. Du vil kunne få noget mere teoretisk og praktisk viden. På den måde bliver du bedre klædt på til de udfordringer, der måtte opstå som leder.

En EMBA er for dig, der i forvejen har meget erfaring med lederskab, men som gerne vil udvikle sig i endnu højere grad. Du vil blive klogere på, hvordan du er en god topleder i en virksomhed. Du bliver udstyret med flere ledelsesværktøjer, som du kan tage med dig.

Find den rette MBA

Der findes MBAer, som er mere omfattende end andre. Det vil også sige, at nogle tager kortere eller længere tid end andre. Når du skal finde den rette MBA, skal du vurdere, hvor meget tid du vil bruge på det, og hvor mange værktøjer du vil have med i bagagen.