Så er bådene i vandet

Humlebæk Roklub trodser kulden og har nu taget hul på sejlersæsonen

René Melnik

START På trods af den pludselige og overraskende sent ankomne vinter, insisterer bådfolket i Humlebæk Roklub på, at nemling standerhejsning i roklubben, og det indebærer, at man til slutningen af oktober vil kunne glæde sig over synet af de smukke både på Sundet fra tidlig morgen til lyset forsvinder om aftenen.

I forbindelse med standerhejstningen tog klubben desuden to nye dobbeltscullere til henholdvis motions og kaproning i brug, og senere på sæsonen får klubben yderligere to inriggere.

Det er en stor udskrivning for den forholdsvis lille klub, som selv har sparet op til bådene gennem flere år. 200.000 korner har man sparet op til formålet, mens penge fra klubbens sponsorer Humlebæk Sport, Humle Bio og Brugsen går målrettet til klubbens ungdomsrbejde Ungdomsafdelingen er også vokset betragteligt i de senere år, og de unge roere tager mange medaljer hjem til klubben.

De nye både kommer i brug med det samme. Der er trængsel i roklubben for rosporten bliver for hvert år mere populær, og Humlebæk Roklub har et omfattende sæsonprogram som udover den daglige roning omfatter måneskinsroning, nattergaleture, heldagsroture og langture til Grækenland og Lübeck. I de to sidstnævnte tilfælde ror man dog ikke til målet, men låner både, hvor man kommer frem!

Derudover har klubben en lidt lokalt berømt 'sideaktivitet': De navnkundige torsdagsgourmetmiddage hvor medlemmerne på skift overgår hinanden ved gryderne.

Humlebæk Roklub har det luksusproblem, at man slet ikke imødekomme alle dem, som gerne vil ro i klubbens regi.

»Også i år er der venteliste, men hvis man har et brændende ønske om at ro, skal man ikke opgive håbet. Hvert år er der nogle, der falder fra og hermed giver plads til nye medlemmer,« lyder det fra klubben.