S: Danmark bliver EU’s alfonsparadis

Danmark kan ende som paradis for bagmænd bag menneskehandel i EU, hvis ikke retsforbeholdet afskaffes, frygter socialdemokratisk medlem af Europaparlamentet.

Danmark risikerer at blive et fristed for alfonser og menneskesmuglerbander.

Det frygter det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen.

Udmeldingen kommer, fordi Danmark på grund af retsforbeholdet i EU ikke bliver omfattet at et nyt EU-direktiv om menneskehandel, som netop er forhandlet på plads i Europaparlamentets ligestillingsudvalg.

– Vi ved, at der også findes handlede kvinder i Danmark, og det ærgrer mig grænseløst, at de ikke også bliver hjulpet af det nye direktiv, siger Bitta Thomsen.

De nye regler skal være med til at beskytte ofre for menneskehandel og gøre det nemmere at retsforfølge bagmænd og straffe dem hårdere, men kommer altså ikke til at gælde Danmark.

– Vores særstatus hjælper bagmændene og gør Danmark til en magnet, hvor de i ro og mag stadig kan drive deres særdeles indbringende forretning, siger Britta Thomsen

Før det nye direktiv endeligt kan gøres til lov, skal det forhandles på plads med Belgien, der i øjeblikket har formandskabet for Det Europæiske Råd, der består af ministre fra EU-landene.

Det, mener Britta Thomsen dog ikke, vil tage lang tid, og hun ser gerne retsforbeholdet afskaffet hurtigst muligt.

– Det har længe været en hæmsko for Danmark, og med det nye direktiv har regeringen nu fået endnu et argument for at gøre op med forbeholdet, siger Britta Thomsen.

EU-Kommissionen anslår, at der hvert år er flere hundrede tusind handlede mennesker, der rejser ind i EU eller rundt i EU-området.