Rutineret musiker starter ny form for musikskole i Køge

Foto: Per Møller
Ole Juul (th) og Mogens Hockerup glæder sig til at starte den nye musikskole ?Sonic House Køge?. Foto: pm.
Ole Juul (th) og Mogens Hockerup glæder sig til at starte den nye musikskole ?Sonic House Køge?. Foto: pm.

En ny form for musikskole starter op i Køge. En musikskole med tilbud til både unge som ældre.

"Alle som har lyst skal kunne lære at spille musik", fastslår Ole Juul der står bag den nye musikskole, "Sonic House Køge".

Musikskolen er etableret i tæt samarbejde med en garvet gut indenfor musik, indehaver af Køge Musik Center, Mogens Hockerup.

Med øret som værktøj

"Vi lægger vægten på undervisning i brugen af klaver/keyboard samt musikindspilning/produktion for alle med musik i blodet. Du kan skræddersy din undervisning til det du har brug for. Og da musik handler om at lytte, er fokus lagt på brugen af vores ører. Her behøver du ikke at være bekendt med noder eller have det store kørekort i teori. Alt vi gør her, gør vi på gehør. Vi vil benytte becifring som håndfast reference, men der fokuseres på øret som værktøj", siger Ole Juul.

"Mange unge i dag arbejder med musik hjemme på deres værelser via computer eller Ipad. Men det er så omfattende, at mange desværre går i stå undervejs. Det er bl.a. også denne kategori af unge musikinteresserede vi vil have fat i og give dem et boost til at få en masse glæde ud af musikken", siger Ole Juul til LørdagsAvisen.

I klaverundervisning spilles i flere genre. Du kan lære at spille dine favoritsange. Gammelt som nyt, fra de klassiske Beatles til Michael Jackson, til nye kunstnere. Alt er på repertoiret. "Men vi lægger vægt på "bæredygtige" sange frem for døgnflue-hits. Du lærer teknikker og udvikler dit gehør. Du lærer at improvisere, og akkompagnere dig selv", fortæller Ole Juul.

Ved keyboard undervisning vild du via hardware og software lære om brug af keyboards, synthesizere, samplere, trommemaskiner m.v.

"Vi arbejder med samme brede repertoire som til almen klaver, men ting som følelsen af lyd, swing, præcision m.v. har en større plads her. Det at synge er godt for vores gehør. Vi vil udover skalaer, tempo m.v., lærer at "dele hjernen op" via rytmisk spil/sang. Og give dig et rytmisk boost", oplyser Ole Juul

Alle er velkomne til at kigge ind hos Køge Musik Center, Nørregade 24 – i Ulfeldts Gård – til en 30 minutters gratis intro/prøvelektion.

"Lad os få en snak om hvad dine ønsker er. Om du er nybegynder eller øvet, så finder vi en løsning", slutter Ole Juul.

Undervisningen starter op i her i uge 6 og 7 og foregår i, og tæt ved Køge Musik Center. Man kan ringe på tlf. 6060 1377 eller sende en sms eller skrive til sonichousekoege@gmail.com – du vil herefter blive ringet op.

Kik ind på adressen "olejuul.com" hvor du finder mere info om undervisning, priser m.v.

Musikindspilning

Det at være musiker, at få succes med sin musik, kræver med dagens teknologi at man favner bredt, og kan bruge alle de moderne værktøjer som én integreret medspiller.

I "Sonic House Køge" tager vi undervisningen et skridt videre og får hele processen under én kam. Så du efter endt forløb har fået rørt ved alle facetter i indspilnings-processen.

"Du lærer at indspille dine sange. Og får hele processen med, fra første tone til den færdige sang – lige klar til at sende ud. Du lærer at håndtere det moderne studies optageteknik med alle instrumenter, vokal, kor og så videre. Vi arbejder både med hardware, software, iPad – efter eget valg – og du vil kunne overføre det du lærer til andre indspilningsprogrammer. Det er ikke et krav at du selv ejer instrumenter eller programmer for at deltage. Denne undervisning foregår i Køge Musik Centers undervisningslokale, hvor vi både producere og indspiller", slutter Ole Juul, der selv har haft musikken inde på livet siden barndommen.

Ved tangenterne som 2-årig

Ole Juul startede tidligt ved tangenterne – 2 år gammel. Hans mor var den lokale klaverlærerinde i Vallø, og Ole spillede bl.a. 1.sats af Beethovens Måneskinssonate på gehør inden han fyldte 3. Han har arbejdet med synthesizere og lydredigering mv. siden start 80'erne. Og har arbejdet med indspilning/computerrelateret musikproduktion i 35 år. Han startede med at spille live jobs i 1981, og har sidenhen spillet i ind og udland.

Han har arbejdet som sangskriver for Yamaha Music Publishing i Japan, og fik efter i 1991 at have vundet verdensmesterskabet "Yamaha Band Explosion" Køge-bandet "Paradox" og hans komposition "Over and Over", muligheden for at den amerikanske duo Toy Matinee – bestående af Patrick Leonard og Kevin Gilbert – folk som har arbejdet med Michael Jackson, Pink Floyd, Madonna m.v. skulle indspille hans sang "Over and Over". Ole Juul takkede nej da nummeret var "bedste kort" til bandet. Som indspillede et album i engelske studier – bl.a. Abbey Road med Yamaha Japan som pladeselskab.

Ole Juul skrev derefter en 10-årig publishing kontrakt med Yamaha Music Foundation, hvor to af hans sange blev indspillet af japanske artister, som solgte omkring 400.000 fysiske albums i Asien. Han spiller også med i det lokale band, Køge All Stars, som mange kender fra koncerter i Hugo's Kælder.

Ole Juul har gennem årene undervist i klaver, keyboard/synthesizer-programmering, sang, sangskrivning, band/orkester-sammenspil. Og i Musikproduktion gjort brug af DAW's og lyddesign.