Rundt om bolden – finale

Efterårs-sæsonen sluttede i lørdags – kun FC Gribskovs andethold kunne for alvor bruge rundens sejr til noget

Foto: Niels Stefansen

fodbold, Sjællandsserien: Dommeren havde bekendtgjort otte minutters overtid, efter at gæsternes målmand måtte udgå med en skade i anden halvleg – derfor skabte det lidt tumult og diskussion, da dommeren fløjtede kampen mellem Helsinge og VT 1968 af, da der der stod 96 på stadionuret.

Forinden var det lykkedes Helsinge at reducere til 1-2 på et smukt hovedstød af Joachim Jæger i det 85. minut, og hjemmeholdet satsede derfor hårdt på udligning i slutminutterne, men manden i sort havde tilsyneladende glemt et par minutter – og så måtte Helsinge nøjes med lige ved og næsten i sæsonens sidste kamp.

FC Gribskov var på udebane i sidste kamp. Farum lagde græs til, og med en smal 1-0 sejr til hjemmeholdet byttede de to hold plads i rækken.

Til gengæld kunne man glæde sig over oprykning til FCG's andethold, der på udebane mødte Kvistgård IF. FCG vandt sikkert 0-3, og sikrede sig dermed førstepladsen i rækken og oprykning til Serie 3. På forunderlig vis er det undsluppet Ugepostens sportsredaktion, at FC Gribskov/2 har gjort det så godt i Serie 4 – vi beklager og ønsker tillykke.

For Vejby-Tisvilde Fodbold sluttede efteråret i Serie 3 som det begyndte: Med et 1-2-nederlag i en kamp, der burde have givet mindst ét point. Den betydningsløse sidste kamp i Ølstykke endte med sejr til hjemmeholdet på en scoring to minutter inde i overtiden efter en stor forsvarsfejl. Tre minutter før tid havde Victor Mehl ellers udlignet den føring som Ølstykke fik på et straffespark 18 minutter før tid.

At VTF rykker ned i Serie 4 kan der ikke siges noget imod – man kun har været i stand til at slå de tre andre nedrykkere. Men det er barsk når fire – måske fem – hold ud af 12 rykker ud i en turnering, der afgøres på lidt over to måneder.

Helsinges andethold havde en chance for overlevelse, men det krævede sejr over ORI – og det skete ikke. Gæsterne vandt således 1-3, og Helsinge må også ned i Serie 4.

Man kan i øvrigt undre sig over at fem ud af otte Serie 3-rækker på Sjælland er på 14 hold og tre med kun 12. Havde Helsinge og VTF været i en række med 14 hold, havde der været bedre muligheder for at undgå en af de fire nederste pladser.

Annisse sluttede sæsonen på hjemmebane mod Femhøj. En sejr kunne have givet oprykning, hvis ellers alt havde maget sig, men gæsterne var for stærke, og vandt sikkert med 1-3.

Alligevel kan Annisse glæde sig over at det trods en vaklende start på turneringen, lykkedes at melde sig ind i topstriden.

Nu bliver det spændende om forårssæsonen inkluderer flere lokalopgør mod Vejby-Tisvilde og Helsinge.

Ramløse og Vejby-Tisvilde Fodbold overlevede begge i Serie 5. Ramløse sluttede af med en flot 2-4 sejr på udebane mod Gundsølille, og det resulterede i en flot tredjeplads, men dog alligevel seks points fra oprykning – VTF har gjort sig lidt længere nede i rækken, og sluttede på ottendepladsen.