Roste ‘Leviathan’ vises i Slotsbio

Café Slotsbio viser Cannes-filmen 'Leviathan'

På torsdag den 8. januar har Café Slotsbio danmarkspremiere på filmen 'Leviathan'.

Filmen, som er lavet af Andrej Zvjagintsev, havde verdenspremiere i Cannes, og årets russiske Oscarkandidat stryger hverken magthaverne eller den menige befolkning med hårene.

Filmen udspilles i en vindblæst by på Kolahalvøen, hvor Kolja har indrettet sig med sin anden hustru og sin søn fra første ægteskab. Uheldigvis har byens anløbne borgmester udset sig lige netop den grund, som Koljas hus befinder sig på, til et større byggeprojekt.

Kolja engagerer en gammel advokatven, men individet har ikke stærke odds, når først magtbrynden ruller sig ud. De iskolde horisonter domineres af skibsvrag og skelettet fra en strandet hval, men selv om symbolikken står lysende klart, lodder 'Leviathan' store menneskelige, moralske og politiske dybder.

Ligeledes fra torsdag fortsætter Billes August film "Stille Hjerte" om aktiv dødshjælp som anden film.

På lørdag den 10. januar klokken 11 og 13 vises desuden børnefilmen "Ernst og Celistine".

Celestine er en ung mus, der bor i musenes underjordiske storby. På trods af at hun hver dag advares mod de store og farlige bjørne, som bor i deres egen by oppe på overfladen, drømmer Celestine om et venskab mellem bjørn og mus.

Celestines drøm bliver til virkelighed, da hun ved et tilfælde møder den fattige og sultne bjørn Ernest. Sådan starter en rejse, der bringer de to venner tættere og tættere på hinanden.

Læs mere på www.slotsbio.dk.