Roskildes nye stjernefrø vil starte inde

Foto: Jeppe Lodberg
Nicklas Halse(r) efter Younes Bakiz ved onsdagens træning.  Foto: Jeppe Lodberg
Nicklas Halse(r) efter Younes Bakiz ved onsdagens træning. Foto: Jeppe Lodberg

Han var bedste mand i FC Roskildes sidste testsejr på 3-2 hos B93, og 19-årige Younes Bakiz er så sprængfyldt med selvtillid, at han satser på at debutere fra start, når 1. division søndag fløjtes i gang hos lokalrivalerne HB Køge.

– Jeg synes, jeg har spillet en del i vores træningskampe, og jeg synes, at jeg har fået chancen – og så synes jeg da, at det er et godt tegn, at jeg får lov til at starte inde i den sidste kamp, ví har, siger Younes Bakiz, der oprindeligt er fra Albertslund og startede med at spille fodbold i Brøndby.

Det gjorde han indtil U13-tiden, hvor familien flyttede til Holbæk og han naturligt startede op dér. Som U15 var han blevet stor nok til selv at komme omkring og tog til HB Køge i en halvsæson, inden turen så gik tilbage til Brøndby til og med U17-tiden.

I det sidste halvandet år har han så spillet U19 i FC Roskilde – når bentøjet har været i orden.

– Jeg har været meget skadet, men så snart, jeg har været frisk, har jeg taget store skridt i min udvikling. Jeg har aldrig tvivlet på på mig selv, og jeg er sikker på, at det er godt for mig at være blevet rykket op på førsteholdet nu. I syv-otte måneder har jeg ikke døjet med noget, og der er det gået stærkt, siger Younes Bakiz henvisende til, at efterårssæsonen sidste år sluttede brat for hans vedkommende den 28. oktober i udekampen mod Viborg, hvor han både blev ramt af en fibersprængning og et rødt kort.

– Jeg synes, at jeg har fundet en god balance her i FC Roskilde. Der er gode muligheder for, at jeg kan fortsætte min udvikling og få masser af spilletid. Så lige nu føler jeg, at det er det helt rigtige, siger Younes Bakiz og kan næsten ikke vente med at komme at komme i gang med 1. division.

Og det er ikke dén med de jævnaldrende, vel at mærke.

– Jeg håber på og regner med, at jeg skal starte inde på søndag mod HB Køge. Det håber jeg virkelig. Jeg synes, at jeg har grebet chancen og gjort mit til at vise Rasmus Monnerup, at jeg er klar – men det er selvfølgelig ham, der bestemmer, siger Younes Bakiz.

DAGBLADET fredag