Roskilde til tops

Bordtennis: På fredag, lørdag og søndag står den på Champions League-gruppespil for Roskildes batmænd, og de sørgede for at få det bedst mulige afsæt ved i weekenden at lægge sig i spidsen i den danske Liga.

Mikkel Hindersson, Michael Maze og Jens Lundqvist. Foto: Jeppe Lodberg

Ret uvant er Roskilde ikke forsvarende danske mestre. Det sørgede Næstved for ved at vinde begge maj måneds finaler, og roskildenserne er opsatte på at bevise, at det var en enlig svale.

Revanche fik de allerede i sæsonens første kamp, men sejren over Næstved blev kun på 5-4, så efter tre runder var Hirtshals-klubben B75 ene om at have maksimum-point og følgelig tophold.

Fredag havde nordjyderne så besøg af Næstved, som vandt 5-4, og lørdag satte sportschef Allan Bentsen sig bag rattet i en sponsorbil og fragtede medspillerne Mikkel Hindersson, Michael Maze og Jens Lundqvist den lange vej nordenfjords.

– De har et godt hold, B75, så det var en rigtig fin test inden Champions League, siger Michael Maze, der tabte sin første kamp til nordjydernes polak, Kamil Dziadek, med 3-1 i sæt og siden slog den unge inder Mudit Dani med sikre 3-0, som også Allan Bentsen havde gjort det.

Samlet set vandt Roskilde med 5-2, og det var Mikkel Hindersson, der som den første tabte, da svenske Gustav Barius trak det længste står i en hård femsætter.

– Det var om måske ikke forventeligt, så ikke-overraskende. Det var gode kampe for os, for vi har ikke spillet så mange, og vi rammer den bedre og bedre. Jeg er rimelig fortrøstningsfuld. Jens har været rigtig stabil snart længe, Mikkel spiller også godt, og så må jeg se, om jeg ikke kan nå at træne mig op til at se lidt bedre ud, inden vi står nede i Tyskland.

– Det er lidt dødens pulje, vi er havnet i. De har i hvert fald været lidt hårde ved os, da de trak lod. Men som det altid er, når vi møder topklubberne i Europa, så skal vi ud og overpræstere, hvis vi skal nå videre til kvartfinalerne. Men vi har gjort det før, påpeger Michael Maze og kunne godt have ønsket sig lidt mere modstand i søndagens kamp hos OB.

Fynboerne tabte om formiddagen med 0-5 til Næstved, og til eftermiddagens møde med Roskilde havde de byttet tredjemanden ud – og tabte med samme cifre. Blot tillod Maze & Co. ikke OB’erne at vinde et eneste sæt – mod Næstved havde de trods alt haft kræfter til at tvinge to kampe ud i fem sæt og to i fire.

– Alt i alt en fin weekend, konkluderer Michael Maze, der sammen med holdkammeraterne topper Ligaen med 14 point. Næstved er toer med 12 og B75 har 10.

Ligaen

B75-Roskilde 0-5

Gustav BArius-Mikkel Hindersson 3-2

Mudit Dani-Allan Bentsen 0-3

Daniel Artur-Jens Lundqvist 1-3

Kamil Dziadek-Michael Maze 3-1

BArius-Lundqvist 0-3

Artu-Hindersson 2-3

Dani-Maze 0-3

OB-Roskilde 0-5

Noah Hvid-Hindersson 0-3

Mike Vestergaard-Bentsen 0-3

Frederik Dalager-Lundqvist 0-3

Nick Tran-Maze 0-3

Hvid-Lundqvist 0-3