Roskilde satser på naturfag

Skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune sætter nu flere sejl til for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturfag

ROSKILDE: Skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune sætter nu flere sejl til for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturfag. Udvalget har besluttet at Roskilde Kommune skal deltage i det nationale projekt "Science-kommuner 2008-2010".

Projektet bliver koordineret af Dansk Naturvidenskabsformidling, som er en fond, der arbejder for at øge interessen for naturvidenskab og teknik i Danmark. Gennem en lang række aktiviteter, som består både af almennyttige aktiviteter (afholdelse af Dansk Naturvidenskabsfestival samt en række andre ikke-kommercielle projekter) og kommercielle aktiviteter (konsulentvirksomhed) sætter fonden fokus på naturfaglighed blandt børn og unge.

Science-kommune projektet er én af disse aktiviteter. For Roskilde Kommunes børn og unge vil engagementet blandt andet betyde, at en strategi for naturfag lægger en "rød tråd" igennem skolernes arbejde med natur og teknik-området. Roskildes erhvervsliv vil også blive inddraget i projektet i videst muligt omfang. Roskilde Kommune er allerede nu i gang med at tilbyde kommunens natur- og tekniklærere diplomuddannelser og en naturskole i Boserup Skov er i støbeskeen.

Endelig har Roskilde kommune fokus på renovering af naturfagslokaler, således at samtlige skolers naturfagslokaler i 2009 vil være renoveret indenfor de seneste år.