Roskilde får ny borgmester

Borgmester Poul Lindor Nielsen - her sammen med kommunaldirektør Henrik Kolind - mener, at et anlægsbudget på 160 millioner kroner er beskedent for Roskilde, og at balanceproblemerne på budgettet ikke skal løses ved at skære på anlægssiden.
Borgmester Poul Lindor Nielsen – her sammen med kommunaldirektør Henrik Kolind – mener, at et anlægsbudget på 160 millioner kroner er beskedent for Roskilde, og at balanceproblemerne på budgettet ikke skal løses ved at skære på anlægssiden.

Camilla Pedersen/Ritzau

Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen (S) træder tilbage som borgmester på næste byrådsmøde. Det fortæller han på et pressemøde klokken 21 torsdag aften, skriver sn.dk.

Ifølge konstitueringsaftalen skal borgmesteren i Roskilde være socialdemokrat, og der er enighed om, at den 30-årige nuværende gruppeformand Joy Mogensen overtager borgmestersædet.

Den afgående borgmester glæder sig til at give stafetten videre.

– Det er ikke en beslutning, man træffer fra den ene dag til den anden, men med den alder, jeg har, føler jeg, der er nogle åremål tilbage i mig, hvor jeg stadig har min førlighed, og dem vil jeg gerne bruge på noget andet end at være borgmester, siger Poul Lindor Nielsen.

Fortsætter i byrådet

Han tilføjer, at han føler, at tidspunktet ikke alene er rigtigt for ham, men også for andre.

– Vi er midt i en forandringsproces. Der er kommet nye ledere på banen i andre partier, og vi skal til at tage fat om fremtidens økonomi, Røde Port, kommuneplanen – alle de store ting, der betyder noget for Roskilde, starter vi fra bunden med, og der vil det være rigtigt, hvis vi i Socialdemokratiet har vores leder på plads og ikke skal skifte midt i processen, siger Poul Lindor Nielsen.

Han fortsætter i Roskilde byråd i resten af perioden som menigt byrådsmedlem. Det bliver en uvant rolle efter 21 år som borgmester, først i Ramsø kommune og efter kommunesammenlægningen i Roskilde siden 2006.