Rorede VM i Guldfirerens båd

17-årige Rebecca Busk roede Junior og Senior VM i Bulgarien i Guldfirerens gamle båd, men indsatsen rakte kun til en 13.plads

SLANGERUP Hele sidste uge var 17-årige Rebecca Busk fra Slangerup af sted til Junior og Senior VM i Plovdiv i Bulgarien med det danske landshold. Alt i alt var 991 atleter fra verden over samlet. Det første løb med dansk deltagelse var junior pige firer uden styrmand. Udover Rebecca Busk fra Roklubben Furesø er besætningen Mette Noll Nielsen fra Hadsund Roklub, Ida Dsane Andersen og Helene Olesen, begge fra Roklubben Ægir, samt træner Michael Blomstrand.

I dette indledende løb skulle pigerne blive mellem 1 og 3 for at gå direkte videre til semifinale a/b. Pigerne kom rigtig dårligt fra start, og Italien og England trak hurtigt fra. Canada, Ukraine og Danmark lå tæt det meste af vejen. Den lette modvind var desværre svær for de danske piger, som kun var blevet sat sammen fire uger før afgang til VM. Italien vinder, og den danske båd kommer ind på en 5. plads kun ét sekund fra Canada.

Dagen efter blev der roet opsamling, hvor det gjaldt om at få en 1.-3. plads for at komme med i semifinalen. Den danske båd formår ikke at finde gliddet i båden og udnytte vejrforholdene og ender derfor på en 5. plads igen og ryger i en C-finale.

I C-finalen skulle pigerne igen møde Ungarn, som forinden havde slået dem med seks sekunder. Allerede fra start trak den danske båd hurtigt fra Ungarn og bevidste, at de har mere at byde på end først ventet. Flere gange presser Ungarn på og prøver at hente de danske piger, men den gode teknik og det høje tempo sikre den danske båd føreringen og dermed også en flot sejr med over to længder ned til Ungarn. Samlet set slutter den danske junior firer uden styrmand som nummer 13.

Rebecca er kun 17 og har derfor også mulighed for at deltage til næste års Junior VM i Trakai, Litauen.