Røde Kors Egedal er på en julemission: Vil give julehjælp til endnu flere

"Vi kan se, at behovet for julehjælp er stigende og håber at mange af kommunens borgere vil være med til at hjælpe ved at støtte op om kampagnen," siger formand for Røde Kors Egedal

Sidste år gav Røde Kors Egedal julehjælp til 27 familier, men i år vil de hjælpe endnu flere. Arkivfoto
Sidste år gav Røde Kors Egedal julehjælp til 27 familier, men i år vil de hjælpe endnu flere. Arkivfoto

Dårlig økonomi sender børn i Danmark udenfor de traditioner, vi andre deler.

De vokser op i familier, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ eller søde sager. Sidste år gav Røde Kors Egedal julehjælp til 27 familier, men i år vil de hjælpe endnu flere. Derfor opfordrer de nu folk til at støtte.

"Vi kan se, at behovet for julehjælp er stigende og håber at mange af kommunens borgere vil være med til at hjælpe ved at støtte op om kampagnen. Det vil gøre en stor forskel og vi kan måske give støtte til endnu flere familier," siger Anne-Mette Rathsack, formand i Røde Kors Egedal.

På landsplan har Røde Kors i år en ambition om at uddele julehjælp til 12.000 børnefamilier, som er mere end ti gange flere end for ti år siden. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til Coop's butikker på 800 kroner, så de kan købe de varer, de har brug for.

Røde Kors julehjælp i Egedal er målrettet økonomisk trængte børnefamilier. Ansøgere kan henvende sig til Center for Myndighed og Socialservice eller Center for Arbejdsmarked og Ydelse og få udleveret et skema. For at kunne søge om julehjælp skal man bo i Egedal kommune og have børn under 18 år.

Fristen for at søge om julehjælp er den 8. december 2019. Skemaet skal udfyldes og sendes til Røde Kors Egedal på mail egedal.formand@rodekors.dk afleveres i Cirklen på Rådhuset eller i Butikken på Damgårdsvej 15, Stenløse, i lukket kuvert. Alle ansøgere får svar senest den 10. december 2019 og samtidig oplyses om hvor og hvornår julehjælpen kan hentes.

Røde Kors' julehjælp er mere end en god juleaften. Røde Kors bruger julehjælpen til at tilbyde hjælp og støtte til familierne resten af året ved at invitere dem indenfor i forskellige aktiviteter, så familierne ikke står alene, når julen er slut, og det bliver hverdag igen.

"Vi har aktiviteter her i Egedal, bl.a. vores Familienetværk og vores Q-net, der henvender sig til den samme gruppe. Derudover er der mulighed for at søge om at børnene kan deltage i en af Røde Kors' familielejre eller sommerlejr for børn," siger Anne-Mette Rathsack.