Rock og funk i højttaleren

Maria Holst Petersen fra Aurehøj Gymnasium deltager med bandet 'Stella on the moon' i GM i Rock på lørdag

Skovshoved Skole bliver på lørdag invaderet af musikelskende børn, unge og voksne, når Gentofte Mesterskaberne i Rock skal findes for 11. gang.

14 bands i to kategorier skal dyste om at blive dommerpanelets yndlinge, men publikum skal også stemme om, hvem der er deres favorit. For første gang kåres også den bedste sanger, guitarist, bassist, trommeslager og musiker, der spiller på et alternativt instrument.

En af deltagerne i gruppen for de 15-22-årige er 16-årige Maria Holst Petersen, som er forsanger i det halvandet år gamle band 'Stella on the moon'. Med sig på scenen har hun Johan Carøe på guitar, Martin Avnstorp på guitar, Christian AP på bas, og Alexander Frisch på keyboard, og Mathias Savery Lorentzen på trommer.

"Vi spiller en blanding af rock og funk, og vi laver selv vores numre. Jeg skriver teksterne, og så er vi fælles om melodierne. Vi synger på engelsk, fordi det er federe og lettere at synge på", fortæller Maria Holst Petersen, der går i 1.g på det musikalske Aurehøj Gymnasium ligesom to andre fra bandet.

Da hun var yngre, sang hun i kor, men nu koncentrerer hun sig om Stella on the moon, der øver to gange om ugen på Gentofte Skole.

Stella on the moon var også med ved sidste års GM i Rock, hvor det ikke blev til en placering blandt de tre bedste.

"Vi regner med at gøre det bedre end sidste gang, men det vigtigste for os er, at vi skal have det fedt – få en god dag sammen med de andre bands. Vi kender mange af dem, som er med, så det skal nok blive sjovt", siger Maria Holst Petersen.

Hvis hendes band vinder, håber hun, det kan være med til at give dem nogle spillejobs rundt omkring. De har tidligere spillet på forskellige cafeer i København og til skolefester og forventer at komme meget rundt med deres tekster og musik i løbet af sommeren.

"Senere vil jeg også meget gerne fortsætte med bandet, for det er en fed måde at blive ved med at se hinanden på", siger Maria Holst Petersen.