Ro på hjemmefronten tillader Iversen at udleve EM-drøm

Frygten for at skulle være væk fra familien til en slutrunde var ubegrundet for Sarah Iversen, der nyder EM.

Frygten for at skulle være væk fra familien til en slutrunde var ubegrundet for Sarah Iversen, der nyder EM.

For cirka to et halvt år siden satte håndboldspilleren Sarah Iversen karrieren på pause for at blive mor til sønnen Elliot i januar 2021.

At blive forælder er i sig selv en stor omvæltning for alle, men som håndboldspiller omkring landsholdet meldte der sig også andre tanker hos stregspilleren fra Ikast.

Kunne drømmen om at spille slutrunder for Danmark forenes med livet i en børnefamilie?

Ganske vist rejser hun også til europæiske kampe med klubholdet Ikast, men det er i få dage hver gang. Det igangværende EM i Slovenien er første reelle test af afsavn, og for den 32-årige stregspiller kunne det ikke være gået bedre.

– Jeg får ikke andet end gode FaceTime-opkald, hvor han (sønnen, red.) griner og er glad. Det kører i vuggestuen, og min mand er glad, så det er meget nemt lige nu, fortæller Iversen.

– Det har været meget lettere, end jeg havde frygtet. Jeg synes, det var svært at tage af sted bare den første uge til Golden League (før EM, red.), men da vi kom hjem fra Norge, var jeg faktisk ret rolig, fordi det hele bare havde kørt som smurt.

Den tendens er fortsat på hjemmefronten, og det har betydet, at Sarah Iversen har kunnet have hovedet på rette sted i Slovenien.

Hun har set, at forældrelivet ikke behøver at sætte en stopklods for de store karrieredrømme, når man har en familie, der bakker op.

– Det har bekræftet mig i, at jeg godt kan det. Og min mand har taget orlov, så han kan være 100 procent fokuseret på det derhjemme. Jeg er meget heldig på den konto, forklarer hun.

– Jeg vil jo rigtig gerne det her, men det skal også kunne fungere derhjemme.

Til mellemrunden i Ljubljana kommer hendes mand og søn til Slovenien, hvor de vil være tæt på hende i en lille uges tid. Den konstellation har også gjort det at skulle være væk i tre uger endnu mere spiselig.

– Nu havde vi afprøvet en uge (til Golden League i Norge, red.), og da jeg tog afsted igen nu her, så vidste jeg, at efter ti dage kom de og ville være her en uge. Derefter er der måske maksimum en uge tilbage. Det gav lidt ro, forklarer Sarah Iversen.

– Min søn kan sagtens kende mig i fjernsynet og siger "mor bold", og vi kan ringe og sige hej. Så viser han noget legetøj, siger "hej, hej mor" og løber ud og leger. Han forstår jo ikke, at jeg er væk, men det bliver alligevel dejligt at få dem herned.

Iversen indledte sin professionelle karriere i 2009 hos Nykøbing Falster Håndboldklub. Fra 2012 til 2016 tørnede hun ud for Odense Håndbold, inden hun vendte retur til Nykøbing Falster.

Siden 2018 har hun været en del af Ikast Håndbold – tidligere kendt som Herning-Ikast.

Hun er i gang med sin fjerde slutrunde for Danmark, den første siden VM i 2019.

/ritzau/