Riis risikerer at ryge til stenalderen

Hvis Alberto Contador ender med at få to års dopingudelukkelse, så risikerer det at sende Bjarne Riis' cykelprojekt tilbage til stenalderen, mener kommentator.

Bjarne Riis og Alberto Contador holder pressemøde i Herning den 13. august forud for aftenens gadeløb hvor Contador er stjernen.
Bjarne Riis og Alberto Contador holder pressemøde i Herning den 13. august forud for aftenens gadeløb hvor Contador er stjernen.

Den tidligere topcykelrytter og nuværende kommentator på Eurosport Thomas Bay frygter for de konsekvenser, Alberto Contadors positive dopingprøve kan få for Bjarne Riis' cykelhold.

– Ender det her i to års udelukkelse, så er Bjarne Riis jo bombet tilbage til stenalderen med sit cykelhold.

– Han mister Cancellara, og hvis han nu også sparer Contadors løn, så sidder han tilbage med et kæmpe budget, men ikke rigtig nogle cykelryttere at kaste dem efter. Og rent sportsligt var det jo netop Contador, der skulle bære hele projektet, siger Thomas Bay.

At Contador bliver snuppet for brug af stoffet clenbuterol, der blandt andet fungerer som astmamedicin, finder han noget mærkeligt.

– Hvis han har taget det, så er det jo dybt uprofessionelt. Det flytter jo ingen bjerge, og det flytter heller ikke mennesker specielt hurtigere op ad bjerge. Skulle det være, så havde man vel regnet med, at det var noget bloddoping eller epo, siger Thomas Bay.

– Derfor så har jeg det også lidt sådan, at nu må vi lige afvente en gang. Mod det synspunkt taler, at den internationale cykelunion (UCI) har valgt at suspendere ham, og derfor altså mener, at der kan være nok i sagen til at knalde verdens bedste cykelrytter, slår han fast.