Ridepiger vinder DM og hyldes af kronprinsesse Mary

Fire piger fra Hørsholm Rideklub har netop vundet Danmarksmesterskabet i dressur for elevskolehold

Hørsholm Rideklub strøg på suveræn vis helt til tops ved weekendens danske mesterskaber i dressur for elevskolehold.

Holdets fire ryttere vandt ikke kun den eftertragtede DM-titel og guldmedaljerne, de blev også hyldet af selveste kronprinsesse Mary.

For den store og imponerende præstation står dressurrytterne Helena Astø Margaritis, Fie Sørensen, Kristine Baun og Emilie Stjernegård Hansen samt træner og underviser Lone Marie Thomsen fra Hørsholm Rideklub.

Sikker vinder

Det var første gang klubben deltog, og inden weekendens afgørende DM-finale havde de fire dressurryttere fra Hørsholm været gennem hele ni kvalifikationsstævner, hvor det blev til otte sejre og en andenplads.

Ud af de 74 startende elevskolehold gik de seks bedste videre til DM-finalen, der blev afholdt over to dage ved det store Equitourstævne hos Helgstrand Academy i Uggerhalne ved Ålborg.

Her skulle alle deltagere ride begge dage, og Hørsholm Rideklubs hold efterlod ingen tvivl om, hvem der var bedst, da de vandt begge finalerunder, og dermed blev samlet vinder foran Vasehus Rideklub og Fyns Rideklub.

Lykønsket af Mary

Dansk Rideforbunds 'Elevskole Cup' er en landsdækkende turnering for elevryttere.

Alle rideklubber under Dansk Rideforbund, der til dagligt driver en rideskole, kan deltage. Rytterne skal gå på elevskole og modtage undervisning på en elevskolehest, ligesom de i løbet af turneringen skal ride på fremmede heste.

Her skal rytteren på bare 15 minutter lære hesten at kende, inden programmet skal rides for dommeren.

I finalen var det den lokale rideklub i Aalborg, der lagde heste/ponyer til, således at de var fremmede for alle de deltagende finalehold.

Efter præmieoverrækkelsen blev vinderholdet fra Hørsholm lykønsket af kronprinsesse Mary, og de fire ridepiger var også heldige at tale med kronprinsessen, der interesseret spurgte ind til deres ridning.

Afgørende faktor

Hos Lone Marie Thomsen, holdets underviser og daglig ansvarlig for elevskolen i Hørsholm Rideklub, uddelte roser til det afholdte dressurturnering.

"Elevskole-cup'en er et godt og positivt tiltag, som er med til at ryste elevrytterne sammen i klubberne. Det skaber desuden også relationer på tværs af klubberne. Og det var godt at opleve, hvordan de ældste piger var gode til at engagere de yngste elever," udtaler hun.

Mor til den ene af holdets fire dressurryttere, Christina Astø, vil også gerne fremhæve holdets træner Lone Marie Thomsen for hendes store indsats.

"Hun er fantastisk og en afgørende faktor for denne succes, som pigerne oplevede i weekenden. Samtidig er hun helt utrolig dygtigt til at skabe en sund kultur i klubben samt opbygge elevernes selvtillid og selvværd," siger Christina Astø til Ugebladet.