Riddersholm: Kvaliteten var for dårlig mod FCK’s ti mand

AGF-træner Glen Riddersholm savnede bedre indlæg og spillere, der tog mere ansvar mod FC København.

AGF's træner Glen Riddersholm hilser på FCK-træner Ståle Solbakken før søndagens kamp.
AGF's træner Glen Riddersholm hilser på FCK-træner Ståle Solbakken før søndagens kamp.

Før fodboldkampen ville det have været godkendt med et enkelt point for AGF hjemme mod FC København.

Efter kampen er sagen en anden, da AGF spillede fem kvarter i overtal i søndagens 0-0-kamp i Superligaen.

– Vi må være selvkritiske og sige, at vi var for uskarpe på vores leveringer. Vores indlæg og den næstsidste aflevering var bare ikke i en god nok kvalitet, og det led vi under.

– Kvaliteten var simpelthen for dårlig i den fase af spillet, siger AGF-træner Glen Riddersholm.

Cheftræneren var sur i pausen, indrømmede han, og det var der en helt speciel grund til. For AGF-spillerne skulle have været bedre til at udnytte overtallet.

– Efter vi blev 11 mod 10 var der ingen, der tog ansvar og tog temperaturen på kampen. Inden udvisningen havde vi to dybdeløb.

– Det ene var Stephan Petersen, der kom igennem og kreerede en kæmpe chance. Og det andet dybe løb er det, der skabte det røde kort.

– Men så var det som om, at da vi kom i overtal, skulle vi til at være et boldbesiddende hold, der spillede sidelæns. Og så gav vi FCK muligheden for at etablere sig defensivt, forklarer Riddersholm.

I anden halvleg forsøgte Riddersholm sig med at skifte tre offensive kort ind på banen – Aleksander Cavric, Mate Vatsadze og Kim Aabech.

Sidstnævnte oplevede et FCK-forsvar, der var svært at nedbryde.

– Jeg mener, at Glen med sine udskiftninger viste, at vi gik 100 procent efter de tre point. Men FCK stod utrolig solidt.

– Jeg følte ellers, jeg kunne bidrage med noget, og at vi fik flyttet spillet lidt frem på banen, efter jeg kom ind, siger Aabech, der godkender det ene point.

– Vi fik ikke lige bolden igennem til den helt store chance, og det er ærgerligt, men på den anden side kunne de lige så godt have scoret til sidst på en eller anden dum dødbold.

– Og så havde vi stået med en lang næse. Så et point mod FCK må være ok, lyder det fra Aabech.