Riddere af gode værdier i Taarbæk

I denne uge bliver 2. klasserne på Taarbæk Skole slået til riddere efter et kursus i god opførsel. Legen er et samarbejde mellem Sorgenfri Kirke og Taarbæk Skole

Foto: Maria Lykke Andersen

Taarbæk | Taarbæk Skoles 2. klasser skal ikke forvente at skulle kæmpe mod ildspyende drager eller redde prinsesser ud af grabberne på onde hekse, når de i denne uge starter som elever på Ridderskolen. Dog vil deres opgaver som riddere være at bekæmpe ondskaben og i stedet skaffe sig Tålmodighedens Sten, Ærlighedens Sten, Venskabets Sten, Tjenestevillighedens Sten og Trofasthedens Sten.

Ridderskolen er blevet til i et samarbejde mellem Taarbæk Skole og Sorgenfri Kirke. Ideen kommer fra Sverige, fra en skole i byen Malung, hvor lærerne ønskede en ny og mere spændende måde at arbejde med elevernes sociale, faglige og følelsesmæssige kompetencer på. De henvendte sig derfor til byens præst, Lars Häggberg, og opfordrede ham til at tage del i arbejdet og skrive med på "Ridderskolen". Siden har ideen vundet stor udbredelse blandt skoler og kirker i nabolandet.