Rettighedsskole løbet i gang

Trivsel og medbestemmelse i fokus – og så en tur ud på kondiruten

Hundested Skole er nu officiel rettighedsskole med fokus børns trivsel og medbestemmelse. Fotos Thomas Quvang
Hundested Skole er nu officiel rettighedsskole med fokus børns trivsel og medbestemmelse. Fotos Thomas Quvang

Rettighedskole "Husk på, det er når vi er sammen vi står stærkest".

Næstformand i elevrådet Marco fra 7. klasse sluttede sin fine og stærke tale foran samtlige elever og lærere med ovenstående statement, da Hundested Skole fredag formiddag officielt blev udnævnt som rettighedsskole.

Det var dagen før efterårsferien, og det var samme dag som skolens årlige motionsløb, at der var kickoff på Hundested Skole som rettighedsskole.

Derfor var alle elever samlet i Hundested hallen til det officielle startskud til en fremtid, hvor elevernes trivsel og medbestemmelse skal i fokus, hvor eleverne fremadrettet skal arbejde intensivt med de rettigheder som er dybt forankret i FN's Børnekonvention.

Udnævnelsen til rettighedsskole blev markeret med fin præsentation af medlemmerne i skolens rettighedsråd – fire elever fra elevrådet, fire elever som er valgt ind ved et decideret valg, medarbejderrepræsentanter, forældre og ledelsesrepræsentanter.

Herefter blev 'kontrakten' underskrevet i selskab med Christian fra Unicef, foran jublende elever i bedste landskamp-stil.

Herefter var det så tid for alle eleverne at få løbeskoene på, og heldigvis viste vejrguderne sig fra deres gode side.

Således var morgenes og den tidlige formiddags øsende regnvejr heldigvis blevet afløst af lune temperaturer, tørvejr en lille smule blåt mellem skyerne.

Også blev den ventede efterårsferie ellers løbet i møde på den traditionelle løberute, med højt humør, røde kinder og pulsen i vejret.