Rengøring: Sort arbejde bliver hvidt

Rengøringsbranchen jubler over ny fradragsordning. Effekten har allerede vist sig, siger brancheformand.

Skattefradrag for arbejde i private hjem er et rigtig godt tiltag. Det vil luge ud i det sorte arbejde, som vil blive gjort hvidt.

Det siger landsformanden for Rengøringsselskabernes Branche og Arbejdsgiverforening (RSBA), Per Vesterholm.

– Der er meget af det rengøringsarbejde, der i dag foregår sort i private hjem, som vil komme frem i lyset. Vi har hørt fra flere af vores medlemmer, at de allerede kan mærke stigende efterspørgsel.

RSBA har 160 medlemsvirksomheder med cirka 7000 arbejdspladser tilsammen. Landsformand Per Vesterholm driver selv P. Vesterholm Rengøring A/S med 35 ansatte på Sjælland, men har primært små- og mellemstore virksomheder som kunder.

– Bliver det vedtaget, som det er fremlagt, og der kommer en fradragsordning, får vi som selskab mulighed for at gå ind i private hjem – og det vil vi gøre målrettet, siger Per Vesterholm.

Dansk Erhverv vurderer, at mindst 20.000 nye job skabes i kølvandet på ordningen.

Fordelingen er mindst 5000 flere job inden for hjemmeservice og mindst 15.000 job i byggesektoren. Samtidig opfordrer Dansk Erhverv regeringen til at skele til Sverige, der har lignende ordninger.

– De to svenske ordninger, der giver skatterabat til hjemmeservice og boligforbedring, har i flere år ligget til indlysende inspiration og kopiering, siger DE's skattepolitiske chef, Bo Sandberg.

Oplysninger fra de svenske skattemyndigheder, Skatteverket, viser, at over 320.000 svenskere sidste år benyttede sig af hjemmeserviceordningen, mens 870.000 svenskere betjente sig af boligforbedringsordningen med skatterabat.