Rektor fortsætter

Århus : Bestyrelsen på Aarhus Universitet har netop besluttet at forlænge Lauritz B. Holm-Nielsens ansættelse som rektor for Aarhus Universitet med yderligere tre år. Rektors nuværende kontrakt udløber den 6. august 2010, og den forlænges dermed frem til 6. august 2013.

Foto: Lars Kruse / AU-foto
Lauritz B. Holm-Nielsen - fortsætter som rektor frem til 2013.
Lauritz B. Holm-Nielsen – fortsætter som rektor frem til 2013. Lars Kruse / AU-foto (lk@adm.au.dk)

– Bestyrelsen er meget tilfreds med den udvikling, som universitetet er inde i, og der er fuld opbakning til den linje, som rektor Lauritz Holm-Nielsen har lagt for at styrke universitetet både nationalt og internationalt. Universitetet står i dag stærkere end nogensinde. Vi har i år oplevet et rekordstort optag af studerende, der er stor tilfredshed blandt medarbejderne, og de studerende trives. Sidst, men ikke mindst, står universitetet meget stærkt på den internationale scene og er i dag placeret i top 100 på de to mest betydende rankings blandt verdens 17.000 universiteter, siger bestyrelsesformand Jens Bigum.

Bestyrelsen besluttede på samme møde, at rektoratet fortsætter med den nuværende bemanding, det vil sige rektor Lauritz B. Holm-Nielsen, prorektor Søren E. Frandsen og universitetsdirektør Jørgen Jørgensen. Bestyrelsen hæftede sig ved, at Aarhus Universitet nu er nået langt i de store fusionsprocesser og med etableringen af en enhedsledelse mellem rektoratet og hovedområderne.