Rekordmange dyr får nyt hjem

Foto: Tomas Revsvbech
Alene på dyreinternaterne i Tune og her Roskilde formidlede sidste år 621 katte til nye ejere mod 501 i 2013. Privat foto.
Alene på dyreinternaterne i Tune og her Roskilde formidlede sidste år 621 katte til nye ejere mod 501 i 2013. Privat foto.

Næsten 2000 efterladte katte og hunde fra internater rundt om på Sjælland og Lolland-Falster fik sidste år en ny ejer. Det viser en ny opgørelse fra Dyrenes Beskyttelse, skriver Dagbladet Roskilde.

Det er ifølge organisationen rekordmange. Det er på en gang »fantastisk«,men også »ulykkeligt«, mener Jens Jokumsen,

ansvarlig for internater i Dyrenes Beskyttelse.

– Det er en ulykkelig udvikling, at så mange dyr kommer i en situation, hvor de har brug for hjælp, siger han til avisen.

Samlet set har Roskilde og Tune internater, Vestsjællands internat i Snertinge og Fuglebjerg kattehjem formidlet 1927 dyr ud til nye ejere. Tager man Falster Kattehjem og Lolland Internat med ender det samlede antal dyr for Region SJælland på 2275.

Det er først og fremmest katte, der er blevet indsendt af organisationens egne frivillige såvel som Falck til internaterne, som der så skal findes nye ejere til.

Men organisationen har også oplevet, at helt nye dyr bliver indleveret og skal have nyt hjem. I 2013 skaffede internaterne således hjem 239 kaniner mod 99 i 2013.