Rekordmange boliger er til salg på nettet

Antallet af boliger til salg på internettet topper. Der er 8000 flere til salg i april end for et år siden.

Der er godt nyt for den kræsne boligkøber: Der er rigtigt meget at vælge imellem, hvis man søger ny bolig på internettet.

Lige nu er der 67.000 ejerboliger til salg på nettet. Det er det højest registrerede antal siden 2004, viser tal fra Realkreditrådet.

– Der er rekord mange boliger til salg, og der er få handler. Derfor står salgsskiltene tættere end nogensinde før. Den eneste undtagelse er ejerlejlighederne, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

På et år er antallet af parcel- og rækkehuse og fritidshuse til salg steget med 8000. Og alene i april steg tallet med 5200 i forhold til måneden før.

Rekordniveauet skyldes to forhold:

I løbet af april blev der sat 10.800 nye ejerboliger til salg på internettet. Det er mange for en enkelt måned. Samtidig blev der taget blot 5600 ejerboliger af internettet i april.

Det er ganske få for en enkelt måned.

– Handelsaktiviteten er fortsat lav og ligger under det historiske niveau. Det skal ses i lyset af, at det aktuelle opsving i dansk økonomi stadig er svagt. Dertil kommer, at der er usikkerhed omkring udviklingen på boligmarkedet, siger Ane Arnth Jensen.

Udviklingen er bredt funderet i hele Danmark. Over det seneste år er det dog i og omkring Hovedstaden, at stigningen i antallet af ejerboliger til salg har været størst.

I løbet af de seneste 12 måneder er udbudspriserne på parcel- og rækkehuse faldet med 1,9 procent. De 0,1 procent stammer fra april.

– På trods af det rekord store boligudbud har pristilpasningen været begrænset. Udbudspriserne ligger fortsat væsentligt over de gennemsnitlige handelspriser, siger Ane Arnth Jensen.