Rekord- deltagelse til Sillebroløb

Mellem 650 og 700 løbere var i år tilmeldt Sillebroløbet, der fandt sted søndag formiddag i Frederikssund

Foto: Jesper Kappel

Der var gang i benene i Frederikssund søndag formiddag. Klokken 10:00 blev årets Sillebroløb skudt i gang. I år var der rekordtilmelding til løbet. Mellem 650 og 700 løbere skulle ud på løberuterne, der gik gennem og rundt om Frederikssundsund. Til sammenligning var der omkring 300 deltagere sidste år.

"Det var en fantastisk dag, og vejret var med os. Det var skønt at se så mange borgere, der var langs ruterne. De stod på gaden, og nogle sad også på deres altaner og viftede med flag. Stor tak til borgerne for, at de har taget løbet så godt til sig," siger Stig Bergdahl, der er chef i shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund.

Der var i alt fire distancer løberne kunne prøve benkræfter med. Det var to, fem og 10 kilometer og som noget helt nyt også halvmarathon.

Sillebroen arrangerede løbet sammen med foreningen Fjordløberne. Også her er man glade for søndagens afvikling.

"Vi har fået masser af ros, og det er vi glade for," siger formanden for Fjordløberne Jan P. Mathiesen og fortsætter:

"Løbet i år var en stor udfordring for os. Det var første gang, at vi skulle have afspærret gader, og vi fik også omlagt busser. Det var på grund af ruten til halvmarathon."

Som nævnt var der nærmest ingen problemer med afviklingen af løbet.

Men Jan P. Mathiesen har dog en bøn til tilskuere og borgere i Frederikssund.

"Folk havde lidt svært ved at respektere afspærringerne. Det betød, at folk lige skulle køre over vejen eller lige løbe over. Det gav lidt uro, men udover det så gik alt, som det skulle, og vi er næsten allerede gået i gang med planlægningen af næste års Sillebroløb," slutter Jan P. Mathiesen.