Rejsende vendte tilbage til Spies med flere penge på lommen

Efter et par år med lav rejselyst under corona nød Spies sidste år godt af opsparet rejselyst og rejsebudget.

Efter to år, hvor coronapandemien og de dertilhørende restriktioner kvalte rejselysten, var der mere sol på dagsordnen for rejseselskabet Spies sidste år.

Det fremgår af Spies' meddelelse om regnskabet for det sidste regnskabsår, der udløb 30. september 2022.

De foregående to år blev omsætningen i Spies mere end halveret, og driften kastede underskud på 54 og 48 millioner af sig.

I sidste års regnskab var omsætningen tilbage på de cirka 1,8 milliarder kroner, der også cirka var niveauet forud for coronakrisen.

Det betyder også, at driften er tilbage til at gå i plus. I 2022 lød driftens overskud på 48 millioner kroner.

– Ophobet rejselyst og opsparet feriebudget ses som nogle af forklaringerne på det comeback, Spies oplever efter corona, ligesom man også peger på, at pakkerejsen med den tryghed og sikkerhed den giver, virkelig har fået en renæssance, skriver Spies i sin meddelelse.

Ifølge Spies har man kunne mærke, at der var flere penge på lommen hos de rejsende i 2022.

– Især de dyreste værelser med direkte pool-adgang bliver revet væk, ligesom flere gæster har tilvalgt "All Inclusive"-pakker på deres ferier, skriver Spies.

– Dette har gjort, at danskerne i gennemsnit bookede 1000 kr. dyrere rejser per person i sommeren 2022.

Ifølge Spies er der grund til at tro, at ferielysten er intakt.

– Vi ser et fortsat stort opsparet behov for at rejse på ferie efter pandemien. Men inflation og stigende priser skaber en vis usikkerhed. Vi forventer dog, at den nuværende økonomiske krise aftager i løbet af 2023, siger direktør Jan Vendelbo i Spies' meddelelse.

/ritzau/