Politi uge 22

Her er sidste uges døgnrapport fra Københavns Vestegns Politi:

Ulrich Wolf

Tricktyveri i Jonstrup

En 83-årig kvinde var torsdag den 28. maj klokken 13 ved at handle i en butik i Måløv, da hun lagde mærke til to udenlandsk udseende mænd ved kassen.

Hun var opmærksom, især da mændene efterfølgende fulgte efter hende og tog kontakt til hende ved hendes bopæl på Nørrevej. Her spurgte de til en adresse og foldede en avis ud foran hende.

Hun ville ikke hjælpe dem og trak sig. Alligevel lykkedes det tyvene at franarre hende hævekortet og de havde efterfølgende hævet et større pengebeløb på hendes kort.

Tricktyveri i centret

En 76-årig mand var den fredag den 29. maj ude at handle i Ballerup Centret klokken 15.45. Han havde lige været i banken for at hæve penge, da en ukendt mand kom hen til ham og fortalte ham, at han havde noget ildelugtende på jakken.

De gik udenfor, men selvom manden var opmærksom på, at der var noget mystisk ved hele situationen, så lykkedes det den ukendte tyv at stjæle mandens penge og forsvinde.

Tricktyveri i Ballerup

Torsdag den 28. maj klokken 11.20 kom en 62-årig kvinde gående på Bydammen, da en sort Mercedes rullede op ved siden af hende. En kvinde i bilen rullede vinduet ned og spurgte efter et hospital.

Det var en meget klassisk tyveri-situation og kvinden var opmærksom på, hvad der skete, især da den kvindelige tyv tog et falsk guldsmykke op foran hende.

Men selvom offeret forsøgte at sikre sine egne smykker, så lykkedes det alligevel for de fingernemme tyve at stjæle hendes smykker og stikke af.

I alle tilfældene har ofrene været opmærksomme på, at der var noget uldent ved situationen, men alligevel er det lykkedes for tyvene at komme tæt på ofrene og komme i dialog med dem.

Derfor opfordrer politiet til, at man slet ikke indleder en dialog med ’mistænkelige’ typer og tror på sin intuition, når man har mistanke om, at noget er galt. Man skal ikke være ’hjælpsom’, men skynde sig væk.