Region får lov til at bruge 454 millioner ekstra på supersygehus

I december oplyste Region Syddanmark, at supersygehus i Odense bliver en halv milliard dyrere og forsinket.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Region Syddanmark har fået grønt lys af Indenrigs- og Sundhedsministeriet til at bruge 454 millioner kroner ekstra på byggeriet af det nye universitetshospital i Odense.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse onsdag aften.

I december sidste år blev det meddelt, at det nye supersygehus ville blive forsinket med et år. Det ville også blive over en halv milliard kroner dyrere, lød det.

Derfor gik regionen i dialog med ministeriet om, hvordan man skulle finde det ekstra beløb.

Nu har regionen så fået lov til at udvide budgetrammen. Dermed bliver den samlede pris på lidt over 8,2 milliarder kroner.

Med udvidelsen af budgetrammen kan regionen hente millionerne ved enten at låne pengene eller hente dem i regionens egen kasse, skriver regionen.

Ifølge regionen skal årsagerne til merudgiften findes i inflation og afledte konsekvenser af covid-19 og krigen i Ukraine.

Alt sammen udefrakommende forhold, som Region Syddanmark "ikke har haft en jordisk chance for at forudse", siger fungerende regionsrådsformand Bo Libergren (V) i pressemeddelelsen.

– Vi er glade for, at vi får lov til at finansiere udvidelsen af rammen for byggeriet uden at belaste regionernes øvrige anlægs- og driftsbudgetter.

– Vi vil nu tilrettelægge en proces, hvor vi i regionsrådet afgør, hvordan finansieringen præcis bliver, lyder det.

/ritzau/