Regeringen lukker for kredit i statskassen

Venstre og De Konservative afviser at give konkurstruede virksomheder momskredit, selv om det kan føre til flere konkurser.

Konkurstruede virksomheder må opgive ethvert håb om at kunne hente hjælp i statskassen ved at få forlænget deres kredittider.

Trods massivt pres fra erhvervsorganisationerne, afviser både Venstre og de konservative nu kategorisk at udskyde fristen for betalingen af moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag yderligere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selv om antallet af konkurser på intet tidspunkt i statistikkens historie har været højere end i sommeren 2009, smækker både Venstres finansordfører, Tina Nedergaard, og de konservatives finansordfører, Mike Legarth, statskassen i for yderligere kreditter for omkring 70 milliarder kroner.

Regeringspartierne vender samtidig tommelfingrene nedad over for et alternativt forslag fra Dansk Byggeri om, at staten bør komme pressede virksomheder til hjælp med en økonomisk garanti af de kreditter, som de får hos deres leverandører.

De to finansordførere erkender, at en ny strammere kreditpolitik kan føre til flere konkurser.

Den politiske udmelding mødes med skuffelse af både Dansk Erhverv, Håndværksrådet og Dansk Industri.

Organisationerne advarer samstemmende om både flere konkurser og om, at virksomheder nu må sige nej til ordrer, fordi de ikke vil have den nødvendige likviditet på grund af de kortere kredittider.