Radikale kalder Henrik Sass-kritik plat

"Hus forbi" og "plat". Sådan lyder nogle af modsvarene fra De Radikale til, at Socialdemokraternes politisk ordfører, Henrik Sass Larsen, har langet ud efter R.

ARKIVFOTO 2010 af Henrik Sass Larsen-- Det er efterhånden en kendt sag, at der er mange knaster, der skal ryddes af vejen, hvis De Radikale skal kunne danne regering med S og SF efter det kommende valg. Udlændinge- og integrationspolitikken, skattepolitik
ARKIVFOTO 2010 af Henrik Sass Larsen– Det er efterhånden en kendt sag, at der er mange knaster, der skal ryddes af vejen, hvis De Radikale skal kunne danne regering med S og SF efter det kommende valg. Udlændinge- og integrationspolitikken, skattepolitik

Næstformand i den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, afviser blankt kritikken fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, der i en ny bog, "Farvelfærd", langer ud efter den tidligere regeringspartner.

– Jeg har ikke behov for at deltage i nogen mudderkastning, lyder det fra Morten Østergaard, der dog tilføjer:

– Socialdemokrater før Henrik Sass Larsen har skabt gode resultater med De Radikale, men det kræver selvfølgelig, at der er en grundlæggende respekt.

I debatbogen beskylder Sass Larsen blandt andet De Radikale for at være blinde over for, hvilke integrationsproblemer nogle danskere lever med.

– Når de så brokker sig og siger, at det giver problemer i daginstitutionerne, skolerne, med kriminalitet og arbejdsløshed osv., så får de at vide, at de er racister, og at de bare skal tage sig sammen. Mens de, der siger det, sidder i Gentofte eller et andet sted og drikker kaffe, lyder det eksempelvis fra Sass Larsen.

Morten Østergaard kan dog ikke genkende beskrivelsen.

– Jeg må melde hus forbi. Vores udlændingepolitik er båret af en enorm bekymring for almindelige menneskers problemer, siger han og tilføjer:

– Det engagement er ikke afhængigt af, hvor man bor. Det synes jeg i virkeligheden er lidt plat.

I bogen siger Henrik Sass Larsen desuden, at "De Radikale har pr. definition alle mulige besværligheder, og det har de altid haft".

Til det siger Morten Østergaard:

– Det er jo rigtigt, at Det Radikale Venstre altid kæmper for dets synspunkter, og at det ind imellem kan volde nogle socialdemokrater vanskeligheder ved at forstå, hvorfor vi nu gør det og ikke bare lytter til deres synspunkter. Men det har socialdemokrater før Henrik Sass lært at leve med.