Privat plejehjem dukker op på politisk dagsorden

Seniorudvalget skal drøfte holdninger til tilbud om at etablere et friplejehjem med 72 pladser

Foto: Jeanette Hougaard

PRINCIPSAG Med udsigt til at Hillerød Kommune har behov for 170-200 ekstra plejehjemspladser indenfor 10 år, burde to virksomheders interesse for at etablere et privat plejehjem med 72 pladser umiddelbart ligge lige til højrebenet. Men den politiske opbakning til den uventede byggeinteresse vil vise sig, når Seniorudvalget på det førstkommende møde skal drøfte holdningerne til det. Udvalgsformand Bente Claudi (K) er dog på forhånd positiv:

"Konservative er fuldstændig åbne overfor at der kommer et friplejehjem. Jeg synes, man skal være meget åben og undersøge, hvad der ligger i det økonomisk, hvilke forpligtelser der er og hvordan vores borgere kommer til at leve der," siger hun.

Hun understreger, at kommunen reelt ikke kan modsætte sig at nogen etablerer et friplejehjem.

"Det gode ved denne her sag er, at vi kan ikke sige nej, men vi kan bestemme om vi vil have anvisningsret eller ej og driften af det. Jeg vil arbejde på sagen, så vi forhåbentlig får en fælles beslutning i hele byrådet. Nogle har en påstand om, at private plejehjem er for bedre stillede borgere og det er ikke min opfattelse. Men jeg vil høre om det, hvad det er, de kan tilbyde," siger Bente Claudi.