Prioriter vores farlige kryds

Landsbyrådet i Gundsømagle håber, at politikerne vil finde pengene til at sikre det farlige Hejnstrupkryds, der har fundet vej til kommunens "Cyklistplan 2017"

Foto: Kenneth Tanzer

Kampen om at få trafiksikret det centrale "Hejnstrupkryds" i Gundsømagle går nu ind i sin sidste og afgørende fase.

For lidt over et år siden kunne Lokalavisen Egedal beskrive, hvordan borgerne i over tyve år har råbt højt for at få politikerne til at prioritere trafiksikkerheden i det stærkt trafikerede kryds på Sognevej og Gundsømagle Parkvej.

De mange tilråb er tilsyneladende blevet hørt, for den før tilladte hastighed på 50 km/t er blevet ændret til 40 km/t, ligesom krydset har fundet vej til kommunens nye "Cyklistplan 2017", hvor en hævet vejflade i krydset er foreslået.

"Det er vi glade for, da den løsning vil få bilisterne til at sætte farten ned. Det vil også skabe yderligere tryghed for de mange cyklister, der dagligt cykler i krydset for at komme til og fra Margretheskolen, men selvom krydset bliver vedtaget i den nye plan, så er det jo ikke sikkert, at kommunen finder pengene til dette kryds som noget af det første," siger Kirsten Lund Jakobsen, trafiktovholder i Gundsømagle Landsbyråd.

For at minde politikerne om det "farlige" kryds, så havde landsbyrådet for nylig inviteret Morten Gjerskov (A) samt formanden for Plan og Teknikudvalget, Torben Jørgensen (A), ud til Hejnstrupvej, hvor landsbyrådet også benyttede lejligheden til at dele 100 diodearmbånd og selvlysende kugler til hjul-egerne ud til de mange cyklende børn.

"Det er det værste trafikale sted i Gundsømagle, så det skal vi have gjort noget ved," sagde Morten Gjerskov, som blev bakket op af Torben Jørgensen.

"Løsningen med 40 km/t er fint, men jeg kan godt forstå, at borgerne ønsker en trafikal sikring i form af bump. Det er også med i planen, og hvis det vedtages, så er der en god chance for en løsning," sagde Torben Jørgensen.